фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за по-подредена баня

Независимо от това колко е голяма, банята винаги има нужда от допълнително място за съхранение на вещите и аксесоарите в помещението. Ето няколко решения на този проблем, от които да почерпите вдъхновение.


1. Вграден шкаф


бани

Ако имате възможност по отношение на конструкцията на жилището Ви, можете да вградите шкафа в банята в стената, така че да не заема излишно място. Това решение е по-лесно приложимо при сухото строителство, където можете да вместите шкафа между гредите на конструкцията. Той може да бъде оставен с отворени полици или да му се монтират врати.


2. Шкаф в тоалетната

бани

Тук отново е използвана неголямата ниша в стената, в която е вместен шкаф с подходящи размери. Освен това над тоалетната чиния е монтиран висок рафт, който събира допълнителна част от вещите в помещението – кърпи и аксесоари.


3. Тясно чекмедже с рафтове


бани

Хитро подбраните шкафове не само съхраняват вещите по оптимален начин, но и правят намирането на необходимите предмети по-лесно. Така например това компактно шкафче – чекмедже заема много малко място, но в него могат да се поберат доста вещи, тъй като в него са поместени няколко рафтчета.


4. Хитро рафтче

бани

Встрани от стандартната тоалетка в банята, в която се помещава мивката, е втъкнато кокетно шкафче с рафтове. То побира немалко предмети, като върху него могат да се поставят нещата от първа необходимост, а останалите вещи могат да се скрият зад вратите на тоалетката. Освен че е много функционално, шкафчето заема място, което иначе остава неизползвано.


5. Спретнати кубчета

бани

Вградените в стената кубчета дават възможност да се съберат всички вещи в банята. То разполага с открити рафтчета за най-необходимите неща и за декорацията, както и със закрити шкафчета, в които могат да се скрият останалите предмети. Вратичките на шкафчетата могат да са полупрозрачни, матирани или пък огледални, така че да разширяват визуално банята.


6. Шкаф - разделител


бани

За да не се хаби пространството между двете тоалетки с мивки, там е монтирано тясно и високо шкафче с две рафтчета и затворена горна част – тук могат да се поставят най-използваните вещи, за да са на една ръка разстояние. За да не се отделят напълно двете части обаче, шкафът заема  само половината от плота (по ширина).


7. Малки ниши в стената

бани

Стената, разделяща душ-кабината от тоалетката с мивка, също може да бъде оползотворена. В нея са направени няколко тесни, но дълбоки ниши, в които да се поставят например хавлиените кърпи. Тъй като те са необходими и за двете половини от банята, кърпите са на удобно разстояние и от двете страни.


8. Още ниши


бани

Тъй като не заемат допълнително място, нишите в стените са едно от най-удобните решения за помещения с ограничено пространство, каквото е банята. Тук например те се помещават точно до душа, за да съберат нещата от първа необходимост за къпането, без да има риск да бъдат бутнати и разпилени по пода.


9. Мобилни шкафчета


бани9

Компактните шкафчета на колелца могат лесно да се вместят в нишите под плота или между тоалетката и стената. Освен, че оползотворяват това иначе неизползваемо пространство, мобилните шкафове се местят лесно из банята, за да бъдат там, където са нужни.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
бани, интериори, обзавеждане

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg