фирми продукти
представяме
работа
 
Фалшиви римски щори

Римските щори са практични, удобни и красиви, но готовите щори обикновено са и сравнително скъпи. Ако все пак искате да постигнете техния изискан вид, без да се налага да похарчите куп пари, ето един лесен трик – фалшиви римски щори за прозорците.

фалшиви римски щори

В помещенията, където уединението не е от основно значение, тоест не се налага да пускате щорите на прозорците до долу, тази красива имитация на римски щори би била отлично решение. Те са по-къси от стандартните и скриват само горната част на прозорците, без да спират напълно притока на слънчева светлина отвън. Освен това направата им изисква далеч по-малко количество плат, а и налага да поставяте сложни механизми за спускане и вдигане.

Когато изберете плат за щорите, предварително го подгънете по ръбовете и минете отгоре с шевна машина. Монтажът на плата към дървената летва за окачване може да стане и без да се налага да купувате скъпа железария – вместо това, можете да използвате двойнозалепваща се монтажна лента.


Необходими материали:

* плат – ширината му трябва да е поне с 10 см. по-голяма от тази на прозореца
* мерителна рулетка
* остри ножици
* карфици
* игла и конец
* двойнозалепваща лента – с ширина 3 см.
* дървена летва – с ширина 3.5 см., дебелина 6 см. и дължина с 1.5 см. по-малка от тази на щората
* чук и пирони


Инструкции:

1. Измерете прозорците – ако искате щорите да са по-широки от тях, добавете желаните сантиметри към измерените стойности. Изберете с каква дължина искате да бъдат Вашите щори и колко сгъвки искате да имат те. Колкото по-голям е прозорецът, толкова толкова по-дълбоки трябва да са сгъвките – добре е да изберете 2 до 4 сгъвки с дълбочина от 3 до 10 см. всяка.

2. Измерете плата спрямо установените стойности, като добавите толеранс от 10 см. към ширината и 10 см. към дължината. Към дължината добавете и допълнителния плат, необходим за сгъвките – например ако сте решили да направите 3 сгъвки, всяка с дълбочина 5 см, добавете 30 см. (5 см. х 2= 10 см.; 3 бр. х 10 см = 30 см.).

3. Срежете плата според получените размери. Не забравяйте, че е по-добре парчето плат да се окаже по-дълго от необходимото, отколкото по-късо. Захванете с карфици сгъвките и тествайте „на сухо“ щората, за да проверите дали сте срязали плата на нужната дължина и ширина. Ако всичко е наред можете да направите подгъвите по ръбовете (с подгъв около 4-5 см.).

4. Направете сгъвките като започнете на прегъвате плата откъм долната му част. Докато оформяте „джобчетата“, захващайте плата с карфици. Когато сте готови минете отгоре с ютия (ако искате по-пригладени ръбове на сгъвките) и направете по няколко шева – в двата края и в средата. Махнете карфиците.

5. Прикрепете парче от двойнозалепващата лента към едната страна на дървената дъска, без да махате хартиения гръб от другата страна на лентата.

фалшиви римски щори

6. Махнете хартиения гръб и залепете отгоре горния ръб на плата. Завъртете летвата, така че плата да обхване и другата й страна и да я скрие от поглед. Заковете с пирони готовите римски щори за прозорците, както е показано на изображението по-горе.

Източник: sunset.com







12 март 2010 00:22 | lesno za pvc
От: ivanova
zalepvate s podhodqshto lepilo lenta velkro za dogramata. drugata lenta za shtorata se prishiva
4 март 2010 21:03 | ПО-ЛЕСНО
От: РАДКА
АКО ВМЕСТО ДВОЙНО ЗАЛЕПВАЩА ЛЕНТА ПОЛЗВАТЕ САМОЗАЛЕПВАЩА ТАКАВА ОТ МАГАЗИНИТЕ ЗА ШИВАШКИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ И Я ПРИКОВЕТЕ КЪМ ГОРНАТА ДЪРВЕНА ЛЕТВА ЕДНАТА ЧАСТ, А ПРИШИЕТЕ КЪМ ПЛАТА ДРУГАТА ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПО-ЗДРАВО, В АНГЛИЯ ВИДЯХ ТАКА НАПРАВЕНИ СКЪПИ ЩОРИ-ЗДРАВИ И ЛЕСНИ ЗА ПОДДРЪЖКА
2 февруари 2010 11:41 | отговор
От: comfort
Предполагам, че щорите могат да се монтират и върху стената над самия прозорец или встрани от рамката му.
2 февруари 2010 11:14 | замяна
От: нели
да но на певеце дограва няама как да монтираш тези щори с пирон, а и да бъде с винчета как ще ги монтираме ще си надупчим ли дограмата която струва цифра пари
27 януари 2010 11:29 | чудновато
От: titi
Точно това търсех.имах нужда от идея за малък прозорец в кухнята ми.
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
римски щори, щори, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg