фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни столчета с плетена седалка

Обикновените дървени столчета тип "табуретка" са практични и удобни, но външният им вид най-често е твърде семпъл. Можете обаче да освежите дизайна им бързо и лесно, без да се лишавате от практичността им. Още повече, че ако сте решили да изхвърлите старите столчета заради това, че са твърде изхабени и неугледни, този проект ще им вдъхне нов живот.

столчета-табуретки

За новия дизайн на столчетата можете да използвате различни видове канап или въже, в зависимост от вида, който искате да постигнете, както и от това колко често ще използвате обновените мебели. Ако търсите по-скоро декоративен ефект, заложете на въже от рафия или сизал, а ако държите на устойчивостта, използвайте специално въже за катерене или друг подобен материал (например цветен найлон).


Какво ще Ви е необходимо:

* дървен стол - табуретка
* въже или канап (ако ще използвате въже за катерене, можете да го намерите в специализираните спортни магазини)
* пистолет за силикон
* шкурка
* подходящо лепило


Как да ги направите:

1. За да предотвратите разнищването на въжето, опърлете единия край на въжето със запалка (ако то е от синтетичен материал) и обработете с шкурка, за да премахнете черните остатъци.

столчета-табуретки3. Обработете с шкурка дървения стол, там където има нужда (например, за да премахнете остатъци от стара боя). Изгладете добре повърхността на седалката и избършете с влажен парцал.

4. С помощта на пистолета за силикон внимателно нанесете лепилото в центъра на седалката. Веднага след това навийте края на въжето на спирала с диаметър 7- 8 см. и залепете спиралата в центъра на стола, задържайки я за няколко секунди, за да стегне лепилото.

5. Продължете да нанасяте лепило на малки сектори в посока на часовниковата стрелка, залепвайки постепенно нови намотки от въжето около така създадения център. По този начин облицовайте плътно с въже цялата горна част на седалката, както и страничния й ръб. След като сте готови, срежете края на въжето, опърлете го със запалка и го залепете под седалката.

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
столове, табуретки, сизал

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg