фирми продукти
представяме
работа
 
3 ефектни идеи, вдъхновени от природата

Когато обзавеждаш дома си с любов, всеки детайл е от значение. За любителите на природата пък възможностите са неограничени, особено ако добавим щипка въображение. За тези от Вас, които нямат търпение да се захванат с някой интересен проект, ние предлагаме 3 интересни идеи за аксесоари, вдъхновени от красотата на природата.


1. Красиви подложки с пресовани цветя

аксесоари от природата

Природата предлага всичко онова, от което се нуждаем, за да освежим дома – свежест, текстура и палитра от цветове. Възползвайте се от тези предимства, за да оформите собствени подложки за масата, които можете да използвате и като декорация за стените.

Какво Ви е необходимо
: парчета стъкло (или прозрачна пластмаса) с квадратна форма; пресовани и изсушени цветчета (например теменужки); прозрачно лепило (не на водна основа); малка четчица; пинцети; метални щипки за банкноти и непрозрачна лепенка (тиксо).

Как да ги направите:

* поръчайте на стъклар да Ви нареже парчетата с еднаква форма и да изглади ръбовете им – за всяка подложка са необходими по 2 парчета (тук те са с размери 9 х 9 см.);

* изчистете парчетата добре, като внимавате да не оставите отпечатъци и мръсотия върху тях по време на работата;

* захванете внимателно сухите цветчета с пинцетите и ги поставете в желаната позиция върху единия стъклен панел – можете да поставите само по едно цветче или да ги подредите едно до други, оформяйки някакъв дизайн;

* с клечка за зъби или малка четка поставете малко количество от лепилото на желаното място, за да залепите цветчетата – преди да продължите изчакайте то да изсъхне;

* внимателно поставете вторият панел отгоре, изравнявайки ръбовете – за залепване на двата панела един към друг, можете предварително да поставите в ъглите няколко капки лепило (захванете с щипките, докато изсъхне лепилото) или пък да за залепите ръбовете на двете парчета стъкло с непрозрачното тиксо.


2. Поставки от клончета

аксесоари от природата

Друг интересен вариант да разнообразите масата си е да си направите сами красиви и евтини поставки от дървесни клончета. За всяка поставка съберете 20-ина малки прави клонки и ги подрежете до желаната височина (около 12 см.). Направете двойна нишка от кълбо канап с восъчно покритие (или друга връв) и направете клуп с нея в единия край на първата клонка – завържете веднъж и продължете с останалите клончета, като процедирате по същия начин. Докато връзвате, стремете се да поставяте клонките плътно една до друга, а накрая завържете на възел. Повторете същата процедура и в другия край на снопчето, като по желание можете да го направите и в средата му.


3. Декоративни свещи в раковини

аксесоари от природата

Ако през лятната почивка сте успели да съберете повечко мидени раковини, сега можете да ги превърнете в нестандартни декоративни свещи. Колкото по-големи и дълбоки са те, толкова повече време ще се наслаждавате на уюта на пламъка в красива опаковка.

Как да ги направите:

* почистете раковините и ги подсушете; разтопете на водна баня малко парафин или восък (може да използвате стари свещи); ако някоя от раковините се клати, поставете я върху подходяща чаша или купичка;

* налейте необходимото количество разтопен парафин/ восък в раковините;

* вземете готови фитили за свещи (продават се в пакет, като всеки фитил е с метален накрайник) и поставете по един в средата на всяка раковина, докато парафинът/ восъкът все още не е стегнал;

* изчакайте декоративните свещи да стегнат, преди да ги използвате – и помнете, че не бива да оставяте запалените свещи без надзор, особено ако раковините не са напълно стабилни.


Източник: marthastewart.com







16 октомври 2010 22:55 | mmm
От: ton6ia
mn hitri postav4ici za 4a6ki o6te utre 6te si napravq ms za svejata ideq
25 февруари 2010 08:48 | фитилчета
От: Силванка
Здравейте!Фитилчета можете да си направите, като усучете памучен конец/може и от макара, но по-плътен е този, който е за плетене на една кука/.Като се усуче се потапя в малко разтопен восък и се опъва на хартия.Аз така правя.
20 януари 2010 14:32 | za sve6tite
От: sari
фитилчета може да си вземете от църква, продават се в кутийки по около 100 броя и не са скъпи, успех :)
20 януари 2010 14:10 | за картинките
От: dodo
интересни идеи
20 януари 2010 14:08 | за свещите
От: Светлето
Много искам да си направя такива свещи, но до сега не съм успяла да си намеря фитилчета - ако някой знае къде с епродават да ми каже!
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
природен дизайн, интериори, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg