фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за по-подредена спалня

Съвременните жилища рядко разполагат с достатъчно място, за да приберем и подредим всички вещи в дома си. Затова се налага да бъдем изобретателни и да се възползваме максимално от всяко свободно място, с което разполагаме. Вижте няколко идеи за подреждане и организация на вещите в спалнята:


1. Стълба – рафтче

спалня обзавеждане мебели

Старата, но здрава стълба може да бъде превърната в удобна и функционална поставка до леглото, на която да стоят книгите, нощната лампа и дори ваза с цветя. Пребоядисайте или лакирайте предварително почистената стълба, и я поставете стабилно до стената. За да намалите риска от инциденти, можете да я застопорите на мястото, където се сгъва и отваря.


2.
Шкафче на колела

спалня обзавеждане мебели

Мястото под леглото е традиционно за складиране на вещите в спалнята. Някои легла имат вградени чекмеджета, но ако Вашето не разполага с такива екстри, можете да си направите сами мобилно шкафче – поставете колелца на обикновено чекмедже (или дървена кутия), за да можете бързо и лесно да го прибирате и изваждате изпод леглото при нужда.


3. Удобна торба за прането


спалня обзавеждане мебели

Мръсните дрехи, разхвърляни из цялата спалня са ужас за всяка жена. Затова, вместо неудобните торби и кошчета за събиране на прането, можете да използвате тази лесна за направа торбичка. За целта пришийте горния ръб на една стандартна текстилна торба към широк метален или пластмасов обръч, например такъв за бродерия. Окачете торбата върху кукичка или закачалка на стената или вратата, за да спестите място.


4. Подреждане на коланите

спалня обзавеждане мебели

Направете си удобна и функционална поставка за съхраняване на коланите в гардероба – пробийте няколко дупки в обикновена дървена закачалка с кукички и монтирайте в горната й част подходяща метална закачалка. Друг вариант е да използвате готова дървена закачалка (например тип клипс), върху която да монтирате кукички за окачване.


5. Гардероб с функционална стена


спалня обзавеждане мебели

Независимо колко голямо е мястото, с което разполагате за съхранение на дрехите и аксесоарите си, можете да монтирате върху стените перфорирани панели (т.нар. pegboard) – върху отворите на панела можете лесно и удобно да окачвате и организирате вещите си.


6. Закачалки за ботушите

спалня обзавеждане мебели

За да съхранявате ботушите си в отлично състояние през цялата година, можете да ги окачите върху лост в гардероба си. За целта можете да използвате готови калъпи за обувки (дървени форми, които се поставят в обувките, за да ги държат изпънати), върху чиято горна част сте монтирали обикновени метални кукички на винт. Ако нямате такива калъпи, можете да си ги направите и сами от дърво – достатъчно е дори да оформите кръгли дървени блокчета с кукичка, пасваща по диаметър на горната част на всеки ботуш.


7. Лесни шкафчета за обувки


спалня обзавеждане мебели

Вместо стандартните шкафчета за обувки с падаща вратичка, изберете ниски чекмеджета, които лесно се прибират и издърпват, а обувките са лесно видими.


8. Сгъваем работен кът


спалня обзавеждане мебели

Независимо дали имате нужда от кът за домашен офис или от удобна тоалетка, винаги можете да спестите място със „сгъваем“ шкаф, напомнящ огромен куфар (две еднакви по размер шкафчета-библиотека, свързани отстрани с панти). Двете части на шкафа, разтворени под прав ъгъл, събират всички необходими вещи на вградените си рафтчета, а когато свършите с работата, можете да ги приберете едно към друго и да ги „закопчаете“.


9. Закачалки против плъзгане

спалня обзавеждане мебели

За да не се плъзгат дрехите Ви върху закачалките и да се разпиляват по пода на гардероба, залепете върху повърхността на всяка закачалка няколко неголеми парчета филц.


Източник: marthastewart.com







29 юни 2011 11:59 | Благодарим Ви!
От: comfort.bg
Надяваме се и занапред да Ви радваме с интересни идеи и предложения.
28 юни 2011 20:08 | здравейте,
От: тимнева
Очаквам с нетърпение да получа бюлетина ви... Страхотна релаксация / с часове/ с вашите идеи. браво!!! Продължавайте... нека ви има завинаги!!!!
10 декември 2010 19:21 | bravo!
От: Petq Stancheva
nqma kakvo da kaja originalnite vi idei sami po sebe si govorqt.. blagodarya vi,che vi ima !
29 януари 2010 18:26 | nymam dumi
От: emi
mnogo prakticni ideyi,za vsyaka domakinya!tryabva po chesto da vijdame buletina vi!
29 януари 2010 09:21 | отговор
От: comfort
Здравейте. Радваме се, че харесвате нашия бюлетин. Ако той не Ви е достатъчен, можете да посещавате редовно нашия сайт, секцията Интересно, за да прочетете новите ни статии, публикувани тук.
28 януари 2010 11:51 | Браво! Много сте полезни!
От: Ася Георгиева
Радвам се на това, което предлагате! Изключително полезно. Бюлетинът ви е страхотен! Защо не излиза по-често?
22 януари 2010 18:25 | супер идея
От: мамахала
страхотни идеи за домашното пространство. Браво!
1 ]
7 резултата в 1 страница


ключови думи
спалня, подредба, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg