фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартно брокатено изкуство за стената

Ако обичате да майсторите и предпочитате да декорирате дома си със собственоръчно създадени аксесоари, този проект е точно за Вас. Още повече, че той Ви дава пълната свобода да развихрите въображението и способностите си, за да създадете декорация по свой вкус. Проектът представлява лесна техника за оформяне на изображения с помощта на цветен брокат, като за основа се използва принтиран образ. 

картини с брокат

За да създадете декоративната картина Ви е необходимо избрано от Вас изображение, което да свалите на компютъра си (или да сканирате), а после да го обработите с подходяща програма, за да омекотите. За целта можете да използвате например Фотошоп (например Filter – Artistic – Cutout) или да качите изображението чрез онлайн програмата, която можете да намерите тук ( https://www.marthastewart.com/glitter-painting). Когато сте готови, пуснете снимката на цветен принтер в желаните размери. Върху обработеното изображение можете да оформите с брокат само част от местата или пък да покриете всички части. На желаните места можете и да смесвате няколко нюанса брокат – така, както е направено на показаната снимка върху кълбото прежда.

картини с брокат


Необходими материали:

* избрано изображение (обработено предварително и принтирано на цветен принтер върху плътна хартия или картон)
* дървена основа (може да се използва и обикновена дървена дъска)
* макетно ножче
* подходящо нетоксично лепило
* брокат (блясък на прах) в желаните цветове
* малки купички за поставяне на броката (например от онези хартиени формички са печене)


Инструкции:


Стъпка 1: Подготовка

картини с брокат

Когато свалите, обработите и изпринтирате избраното изображение, трябва да го отрежете по размер спрямо дървената основа. Пригответе и работното място като го покриете с найлон  или хартия. Залепете изображението върху основата като изравните ръбовете им и изгладите максимално повърхността.


Стъпка 2: Подгответе броката и нанесете лепилото

картини с брокат

Поставете отделните цветове брокат в отделни купички или формички. Ако желаете, поставете в отделна купичка и онези цветове, които искате да смесите за по-естествен вид на картината. Нанесете лепилото върху избрания сектор върху изображението – секторите са отделени спрямо цвета си и трябва да ги обработвате един по един, за да не изсъхва лепилото предварително. Лепилото можете да нанесете с апликатора на опаковката му или с малка четчица.


Стъпка 3: Добавете броката

картини с брокат

Поръсете с броката в желания цвят, така че да покриете напълно сектора.


Стъпка 4: Махнете излишъка от брокат

картини с брокат

Изтръскайте внимателно излишното количество блясък на прах, което не е полепнало по лепилото. Направете това като леко потупате картината върху листа хартия, за да можете да използвате броката отново.

картини с брокат


Стъпка 5: Завършек

картини с брокат

По същия начин обработете и останалите сектори от картината, докато я покриете цялата в брокат (или онези места от нея, които искате да акцентирате). Когато сте готови, оставете лепилото да изсъхне напълно и издухайте останалите неполепнали прашинки, за да изчистите картината. Ако забележите места, които изглеждат неравномерно покрити или голи, можете да ги поправите с малко лепило и брокат в съответстващ цвят.


Идея: Със същата техника можете да направите картина, акцентирайки само върху някои места от изображението – както е направено на картината по-долу, където е залепен брокат върху фигурите на сърните и силуетите на клоните.

картини с брокат

Ето и изображението, което можете да използвате за този проект:

картини с брокат


Източник: marthastewart.com







13 януари 2010 17:16 | нестандартно брокатено изкуство
От: alkav
даде ми страхотна идея,а може ли направо на стената рисунка с лепило и после брокат!?ще пробвам.Благодаря за идеята.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериори, дизайн, картини

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg