фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна "горска" декорация

Украсете дома си с тази лесна за направа декорация, имитираща вечнозелени дръвчета. С помощта на няколко такива фигурки можете да оформите цяла сценка, наподобяваща зимна горичка. Така ще създадете свежа природна атмосфера в дома си, в тези иначе мрачни и сиви зимни дни.

декорация


Необходими материали:

* зелен картон
* макетно ножче
* шаблони за кръговете (с различен диаметър) – можете да използвате и подръчни материали, например чинийки, пепелници и прочее
* ножици
* дървени или бамбукови шишчета
* пистолет за топъл силикон
* дървени макари – диаметър 3 см. за малките дръвчета и 5 см. за големите дръвчета


Инструкции:

1. За да направите големите дръвчета, срежете от картона кръгчета с няколко размера в диаметър: 5, 7.5, 10, 12.5 и 15 см. За малките дръвчета пропуснете най-големия размер.

2. Прегънете всяко картонено кръгче надве 4 пъти (можете да използвате специален инструмент за биговане) и отрежете с ножиците съвсем малко парченце от връхчето, за да направите отвор в средата на кръга.

декорация

3. Поставете най-малкото кръгче на върха на дървено шишче. Капнете малко топъл силикон от вътрешната страна на кръгчето, на мястото, където то се допира до шишчето. Задръжте за 10 секунди, докато стегне силиконът.

4. Работейки с всяко кръгче поотделно, нанижете пластовете откъм долната част на шишчето, като ги подреждате в низходящ ред. След като поставите картоненото кръгче на мястото му, залепете го с малко силикон и продължете със следващото.

декорация

5. Поставете долната част на шишчето в отвора на дървената макара, която служи като основа за декорацията. Ако шишчето е твърде дълго, можете да го подрежете до желаната височина, след което го залепете за макарата със силикон. За да не се вижда връхчето, залепете най-отгоре на всяко дръвче по едно малко мънисто.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, зеленина, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg