фирми продукти
представяме
работа
 
Интересен аксесоар за масата

В очакване на по-топли дни можете да декорирате масата за хранене с този цветен и пролетен аксесоар - подложка в свежи цветове и интересен "черешов" акцент. Ако направите няколко еднакви подложки, ще освежите масата за хранене, като едновременно с това ще разполагате с функционални поставки за горещия чайник или чашите с вино.

                                     подложка с череши


Необходими материали
:

* парчета плат за външната и вътрешната част на поставката (в желаните от Вас цветове и десени) – вътрешното парче плат на показаната подложка е квадрат със страна 33 см.
* парче филц в тъмно и светло зелено
* карфици
* шевна машина и конец (можете да шиете и на ръка, но ще Ви отнеме повече време и шевовете няма да са напълно равни)
* молив
* ножици
* шнур с дължина 20 см.
* две дървени мъниста в червено
* ютия


Инструкции
:

1. Прегънете по ръбовете по-голямото парче плат (за външната част) и захванете с карфици – откъм дъното трябва да бъде лицевата част на плата, а опаковата трябва да е отвътре. Поставете отгоре малкото парче плат (за вътрешната част) с лицевата страна нагоре и подпъхнете ръбовете му под сгъвките на по-голямото парче. Захванете с карфици двете парчета плат едно към друго.

2. Ако желаете, можете да поставите между двата слоя плат някакъв пълнеж (парче тънка вата за дрехи например), за да стане подложката по-дебела. Пришийте двете парчета едно към друго с помощта на шевната машина или на ръка. Правейки шевовете, трябва да захванете платовете и едновременно с това да запечатате сгъвките на външния плат.

3. Свалете схемата на листа по-долу. Ако желаете можете да я оразмерите по свой вкус. Когато сте готови пуснете изображението на принтер.

подложка с череши

4. Изрежете формите на листата и ги използвайте, за да очертаете същите форми върху парчетата филц. Големите листа изрежете от тъмнозеления филц, а малките – от светлозеления. Пришийте листата две по две – върху всяко тъмнозелено парче поставете по едно светлозелено и зашийте през средата със зелен конец за бродерия.

5. Пришийте така получените листа към единия от ъглите на готовата подложка, като ги припокриете леко едно с друго. Нанижете по едно дървено мънисто към всеки край на шнура и застопорете с възел. Захванете шнура през средата и го пришийте здраво в основата на двете листа.

подложка с череши


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
аксесоари, трапезария, подложка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg