фирми продукти
представяме
работа
 
10 евтини идеи за декорация на завесите

Ако искате да освежите интериора в дома си, защо не започнете от завесите? Вижте няколко хитри идеи за лесна и евтина, но за сметка на това ефектна декорация, която можете да направите и сами.


1. Красиви квадрати

идеи за прозорците идеи за прозорците

Традиционните завеси са превърнати в модерна декорация за прозорците само с добавянето на няколко квадратчета в бяло и кафяво (всъщност те се "вграждат" в предварително изрязани в завесите „прозорчета“). Полупрозрачните бели блокчета позволяват част от светлината да преминава в помещението, без това да навреди на уединението в стаята.


2. Лесни шаблонни изображения

идеи за прозорците идеи за прозорците


Тези плътни пердета, стигащи чак до пода, са решени в смел червен нюанс. За да се освежат те е достатъчно да се добави с шаблон надпис/ надписи в единия край на панелите. Можете да изпишете например името на детето, чиято стая искате да освежите, като за целта използвате отделни шаблони за всяка буква и боя за тъкани в желания цвят.


3. Декорация с копчета

идеи за прозорците идеи за прозорците


Забавна и нестандартна, тази декорация изисква малко повече време, но пък дава почти неограничени възможности за импровизация. Необходими са Ви само шепа копчета, игла и конец, въображение и разбира се, повече търпение.


4. Декорация с панделка

идеи за прозорците идеи за прозорците


Един лесен и красив начин да декорирате всяка завеса – изберете панделка в цвят, който се съчетава добре с цвета на панелите и я пришийте на желаното място (места) върху завесите. Ако искате по-силен ефект, изберете контрастни цветове, а за по-неутрален резултат изберете близки нюанси. От Вас зависи какъв дизайн ще изберете – тук например лентата е поставена хоризонтално по цялата ширина на панелите, а като допълнителна украса са добавени прегънати надве панделки.


5. Красиви силуети

идеи за прозорците идеи за прозорците


Истински дизайнерски завеси... или поне така изглеждат. Направете ги с помощта на избран мотив, който да очертаете върху панелите с креда, а самите шарки направете на ръка с акрилна боя или боя за тъкани. Можете да използвате и отделни шаблони, но резултатът ще е твърде симетричен и по-неестествен.


6. Кантове с декорация

идеи за прозорците идеи за прозорците


Тук изборът е богат – можете да добавите една или повече готови ленти с декорация или да направите допълнително украсата сами. За да поставите на желаните места мънистата, пайетите или копчетата, можете да използвате пистолет за топъл силикон вместо игла и конец, тъй като така декорацията ще стане по-бързо.


7. Ромбове

идеи за прозорците идеи за прозорците


Добавете интерес и характер към едноцветните завеси, като добавите няколко вертикално подредени ромбове в контрастен цвят. Ромбовете изрежете от плат и ги залепете на желаните места.


8. Изкуствени цветя

идеи за прозорците идеи за прозорците


Изберете желания брой, цвят и вид (един или повече) изкуствени цветя (може да поставите по-малко от показаните на картинките), отрежете стеблата им и ги залепете на местата им с помощта на пистолет за топъл силикон.


9. Декорация с шал

идеи за прозорците идеи за прозорците


Шаловете са чудесен аксесоар за интериора, стига да се използват правилно. Добавете по един шал в горната част на всеки панел, като ги поставите по диагонал. Ако изберете правилния цвят и шарка, шаловете ще изглеждат сякаш са част от самите завеси.


10. Фино и ефирно

идеи за прозорците идеи за прозорците


Романтична и ефирна декорация към завесите, направена от два панела от фина материя. Когато окачите панелите, захванете ги в долната част с по една красива тока от колан. За най-голям ефект изберете за двата пласта завеси два нюанса на един цвят (например лилаво).


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
завеси, интериори, декорация на прозорците

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg