фирми продукти
представяме
работа
 
Нов живот за старите орнаменти


Макар пазарът да е залят с красиви и евтини аксесоари за коледната декорация, не е нужно да изхвърляте старите орнаменти, които са изгубили част от блясъка и красотата си. Напротив, превърнете ги в уникални аксесоари за декорация, като оставите индивидуален отпечатък върху тях – това можете да постигнете с няколко хитри идеи и малко въображение.

орнаменти


1. Сребрист брокат

орнаменти

Какво можете да направите с орнаментите в грозни цветове или такива, при които съчетанието между нюансите не Ви допада? Боядисайте орнамента в сребристо и оставете боята да изсъхне добре. С малка четка нанесете върху повърхността му лепило, оформяйки вертикални ленти – докато лепилото е все още мокро, поръсете отгоре сребрист брокат. Оставете да изсъхне и допълнете с панделка от сребрист тюл. По същия начин можете да освежите и олющените орнаменти.


2. Декорация с панделка

орнаменти

Ако орнаментът е твърде повреден, но е все още здрав като конструкция, можете да го използвате за основа на един доста нестандартен като вид аксесоар. Срежете парче панделка с ширина 1.5 см. на парчета с дължина 4 и 5 см. Залепете с лепило парчетата лента към орнамента, започвайки от долната му част с по-късите парчета, а най-отгоре залепете по-дългите. За да получите по-ефектен завършек, можете да напръскате орнамента с малко спрей за колосване и да го оформите в подобен "рошав" вид.


3. Декорация с панделка от кадифе

орнаменти

Малките драскотини по орнаментите можете да прикриете с елегантна кадифена панделка. Нанесете върху орнамента вертикална линия течен силикон и внимателно прилепете отгоре панделката. Работейки по същия начин, обгърнете топката от всички страни, захващайки я с шест вертикални ленти. За завършек залепете най-отгоре няколко клупчета, падащи свободно, както и красива панделка, за която е захванато шнурчето за окачване.


4. Снежно освежаване

орнаменти

Скучните прозрачни и полупрозрачни орнаменти можете да освежите с помощта на малко изкуствен сняг. Махнете металното капаче на топката и я напълнете донякъде с изкуствен сняг, блясък на прах, фина сол или дори захар (или смес от тези неща). Върнете капачето и добавете сребриста панделка от ситни мъниста. Ако желаете, върху външната част на орнамента можете да залепите самозалепваща се сребриста апликация – снежинка.


5. Хитринка с боя

орнаменти

Друг начин да освежите прозрачните топки е с помощта на малко акрилна боя. Махнете металното капаче и изсипете в орнамента малко от боята в желания цвят. Разтръскайте внимателно, за да покрие боята цялата вътрешна част на топката и оставете да изсъхне. Върнете капачето обратно. Откъм външната страна на орнамента можете да добавите декорация с акрилна боя – на ръка или с шаблон. Добавете красива панделка в съответния цвят.


6. Къдрава декорация

орнаменти

Орнаментите в грозни цветове и скучен вид могат да се променят до неузнаваемост с малко боя и парче широка панделка. Нанесете върху цялата топка акрилна боя в желания цвят и оставете боята да изсъхне. Нагънете панделката и я залепете с течен силикон около металното капаче, така че стърчи настрани.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
коледна украса, орнаменти, коледно дръвче

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg