фирми продукти
представяме
работа
 
Коледни идеи в последния момент: Брокатени оригами

Ако нямате достатъчно време да направите празничната декорация, ето идея как да създадете интересни и ефектни орнаменти за кратко време. С този проект ще украсите елхата си евтино и ефектно – с него обикновените хартиени оригами се превръщат в красиви орнаменти за коледна декорация.

оригами за коледа

За да направите тези блестящи брокатени орнаменти са Ви необходими подръчни материали и няколко свободни часа. Що се отнася до цветовете и формите, тях оставяме на Вашето въображение – тук Ви предлагаме орнаменти с форма на лебеди, декорирани в сребристо и златисто, но Вие можете да изберете друг вид оригами или цветове.


Необходими материали:

* плътна хартия – обикновена или декоративна (сребриста или златиста)
* сребрист или златист блясък на прах (брокат) – може и в друг избран цвят
* лепило (най-добре лепило за декупаж)
* четка за боя
* акрилен спрей-лак – по желание


Инструкции:

1. Използвайте хартията, за да направите желания брой оригами (вижте схемата на прегъване по-долу). Тук е използван квадрат с размери 15 х 15 см., но Вие можете да смените размерите на по-големи или по-малки, според Вашето желание. За да стане ефектът по-голям, използвайте хартия с цвят, който е еднакъв на този на броката.

схема

2. Когато сте готови с фигурите, нанесете с четка лепилото върху едното "крило" и поръсете внимателно с блясъка на прах, така че той да полепне по лепилото. Изтръскайте излишъка и повторете тази стъпка, докато повърхността на хартията е добре покрита с брокат.

оригами за коледа

3. Продължете по същия начин и с останалите части на орнамента, докато не покриете с брокат цялата фигура. Всъщност достатъчно е да декорирате с блясъка на прах само горната част на орнамента, но ако желаете, можете да обработите и долната му част. Целта на това да се обработват малки части от фигурата поотделно е брокатът да се поставя докато лепилото все още не е изсъхнало.

4. Когато сте готови, оставете лепилото да изсъхне добре. При желание напръскайте орнаментите със спрей лак, за да създадете защитно покритие. Оставете да изсъхне.

оригами за коледа

5. Втъкнете оригами фигурите между клончетата на коледното дръвче или залепете върху горната им част тънка връвчица за окачване. Друг вариант е предварително да захванете връвчицата за гърба на орнамента (още преди да сте нанесли лепилото и дори още преди да сте ги сгънали, стига да знаете точното място), като за целта можете да използвате телбод.

оригами за коледа


Източник: zakkalife.blogspot.com







8 ноември 2010 11:36 | super
От: lidi
blagodarq za unikalnata ideq-towa e super sa koleda :)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
Коледа, коледна украса, оригами

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg