фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектни блестящи сфери за елхата

Направете си сами, бързо и евтино, тези ефирни сфери за декорация на коледната елха. Тях можете да направите само с помощта на подръчни средства, като крайният резултат ще Ви изненада с красотата си.Вижте повече подробности:

сфери

Тези страхотни орнаменти за елха можете да използвате не само за декорация на празничното дръвче, но и да ги окачите из целия интериор, или да ги поставите в купа заедно с други орнаменти.


Необходими материали:

* кръгли балончета с желаната големина
* кълбо памучна прежда или плътна памучна нишка
* обикновено лепило (нетоксично лепило за моделиране) или лепило за декупаж
* брокат
* пинцети


Инструкции:

1. Надуйте балона до желаната големина и завържете края му с конец – той не трябва да е твърде надут, за да не се спука при създаването на сферата.

2. Разтворете лепилото с много малко вода (според инструкциите на производителя) и нанесете с четка малко от него върху повърхността на балона. Започнете да увивате нишката около балона – първо увивайте вертикално, след това хоризонтално и накрая завършете във всички посоки (преплитайки нишките диагонално), за да получите ажурна мрежа. Когато сменяте по-рязко посоката, увивайте нишката около завързания с конец край на балона.

3. Когато сте доволни от резултата срежете нишката и залепете края й с малко лепило. С помощта на четка нанесете лепило върху целия балон, заедно с памучните нишки върху него. Захванете края на балона с дълга щипка, а нея захванете върху простора или на друго подходящо място, стига да няма нещо, което да се докосва до балона, докато той съхне. Оставете лепилото да изсъхне за няколко часа (нишките трябва да се втвърдят).

4. Когато лепилото изсъхне, спукайте балона и внимателно го извадете с пинцети през някой отвор между нишките. Прокарайте тънко шнурче пред два от отворите и завържете двата му края, за да окачите орнамента на желаното място.

5. Ако желаете, можете да напръскате сферата с малко спрей-лепило или да нанесете тънък слой от лепилото, което използвахте преди – докато то е още мокро, поръсете върху орнамента малко брокат, за да залепне върху нишките. Оставете да изсъхне.

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
Коледа, коледна украса, коледно дръвче

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg