фирми продукти
представяме
работа
 
3 лесни орнамента за коледната елха

Вижте три лесни идеи за празнични орнаменти, които можете да направите заедно с цялото си семейство. Пуснете на воля фантазията си и претворете идеите в красиви декорации.


1. Прозрачна топка с тюл

орнаменти

Превърнете обикновената прозрачна топка от стъкло или пластмаса в красив орнамент за коледната елха или за декорация на интериора.

Какво Ви е необходимо:

* прозрачна топка за елха
* цветен тюл
* линийка, молив и ножици
* малки блестящи пайети
* лепило

Как да го направите:

1. Измерете и срежете парче тюл с размери 10 х 10 см.

2. Залепете на няколко места върху тюла блестящите пайети.

3. Отстранете металното капаче на топката и пъхнете в нея парчето тюл, като си помагате с моливче. Поставете капачето обратно и закачете.


2. Топка с декупаж

орнаменти

Остатъците от стари конци за бродерия могат да бъдат използвани за направата на красива и нестандартна топка за коледната украса.


Какво Ви е необходимо:

* разноцветни конци за бродерия (гоблени)
* пластмасова или стъклена топка за елхата
* четка за боички, купичка и ножици
* медиум за декупаж (лепило)

Как да го направите:

1. Ако конците за бродерия не са развити, срежете клуповете с ножиците, а парчетата нарежете на още по-ситно (на не повече от 5-6 мм). Поставете нарязаните кончета в купичката.

2. Работейки на малки сектори, нанесете върху топката медиум за декупаж и „потопете“ в купичката, докато повърхността се покрие добре. Продължете да обработвате секторите, докато обработите цялата топка. Оставете да изсъхне добре.

3. Върху вече залепените кончета нанесете един слой медиум за декупаж и оставете да изсъхне добре, за да запечатате декорацията. Ако желаете можете да залепите допълнително декоративно шнурче върху металното капаче и част от топката. Добавете подходяща лента за окачване – например тънко кожено шнурче.


3. Топка с пълнеж

орнаменти

Много лесна за направа, тази топка може да се оформи според Вашето желание в разнообразие от цветове.

Какво Ви е необходимо:

* разноцветни конци за бродерия (гоблени)
* пластмасова или стъклена топка за елхата
* ножици

Как да го направите:

1. Нарежете конците за бродерия на малки парчета.

2. Извадете металното капаче на орнамента. Внимателно напълнете вътрешността на топката с парчетата конец – ако искате можете да смесите цветовете или да ги поставяте на етапи, разделяйки максимално нюансите един от друг. Най-лесно ще вкарате пълнежа с помощта на дръжката на малка четка за боички.

3. Поставете обратно капачето и добавете подходящо шнурче.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
Коледа, коледна украса, празнична декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg