фирми продукти
представяме
работа
 
Коледен венец от филцови кръгчета

Направете си красив и ефектен празничен венец с помощта на подръчни материали. Снежнобялата декорация ще озари коледния интериор, като едновременно с това няма да Ви струва цяло състояние.

коледен венец от филцови кръгчета


Какво ще Ви е необходимо:

- венец от стиропор или друг подходящ материал (тук е използван венец с диаметър 30 см.)
- филц (ако ще използвате филцова тъкан, предварително трябва да я нарежете на кръгчета) – вместо филцови кръгчета, можете да използвате и готови памучни кръгчета (козметични дискове за почистване на грим)
- карфици
- ножици, молив и шаблон за кръгчетата (ако ще ги нарязвате)
- панделка за окачване

коледен венец от филцови кръгчета


Направете филцовите розетки

Ако ще режете само кръгчетата, използвайте молива и шаблона, за да очертаете  формите върху филца (или друга подходяща материя). Изрежете филцовите кръгчета с помощта на ножица (можете да прегънете тъканта, за да получите няколко кръгчета с едно изрязване) или друг инструмент, който  може да свърши същата работа. На картинката броят на кръгчетата може да Ви се стори много голям, но не трябва да забравяте, че всяко кръгче (около 280 броя) е прегънато няколко пъти, а и се налага да декорирате само предната част на венеца.

Готовите кръгчета от филц, памук или друга материя сгънете на четири, за да оформите розетките. В единия край на всяка розетка поставете по една карфица – на около 3-4 мм от ръба.

коледен венец от филцови кръгчета


Прикрепете розетките за стиропоровата форма

Прикрепете филцовите/ памучни розетки към стиропоровата форма, като ги поставяте на мястото им с помощта на карфиците и ги подреждате плътно една до друга.  Докато работите, от време на време проверявайте резултата, като ако е необходимо поправете вече поставените розетки. Продължете по същия начин, докато покриете с филцовите/ памучни кръгчета целия венец.

коледен венец от филцови кръгчета


Гърбовата част на празничния венец

Ето по този начин изглежда гърбовата част на готовия коледен венец. В задната част можете да използвате и карфици с цветна главичка, но в предната част трябва да използвате обикновени такива. Когато забивате карфиците в стиропора е добре да използвате напръстник, за да не нараните пръстите си.

коледен венец от филцови кръгчета

коледен венец от филцови кръгчета


Панделка за окачване

Когато коледният венец е готов, срежете панделка с дължина 10- 12 см., прегънете я наполовина и я прикрепете към стиропоровата форма с две карфици. Самият венец е сравнително лек, затова вероятно няма да Ви се наложи да закрепвате панделката допълнително.

коледен венец от филцови кръгчета  коледен венец от филцови кръгчета


Източник: designspongeonline.com







29 юни 2010 04:06 | венец
От: Тендафил Трендафилов
Може и с горещ силикон,и изолация за ламиниран паркет,много ефтино.
3 май 2010 21:24 | венец
От: Тони
Диана,видях такива венци и всякакви други неща от стиропор в сайта и магазина на Слънчоглед-магазин за художнически материали. Там също продават и филц.
25 февруари 2010 17:07 | венец
От: деси
Мноооого идейно! Браво!
14 декември 2009 11:02 | венец
От: ели
може да се използва изолацията за водопроводни тръби - тя е от такъв материал - само трябва да се залепи във форма на кръг
11 декември 2009 16:57 | венец
От: Диана Цвяткова
идеята е много хубава, но от къде да намерим такъв венец от стиропор, ако е от обикновенния , като се отреже ще се рони, а трябва да е нещо меко??
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
коледна украса, коледен венец, празнична декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg