фирми продукти
представяме
работа
 
20 страхотни коледни идеи с декоративни свещи – част втора

Декоративните свещи въздействат на интериора многостранчиво – като уютно осветление, с цвят и с аромат. Затова те са един от предпочитаните елементи за празничната украса, особено по време на коледно-новогодишните празници. Вижте няколко идеи за подобна декорация – от семпли проекти до по-сложни конфигурации. И не забравяйте – никога не оставяйте без надзор запалени свещи и ги дръжте далеч от малки деца и домашни любимци.

Част първа


11. "Снежна гора" в поднос


коледн адекорация за всеки дом

Стъкленият поднос е превърнат в красива основа за тази зимна аранжировка, имитираща снежна гора – тя включва бели декоративни свещи в стъклени поставки, орнаменти за елха, стъклени дръвчета и изкуствен сняг.


12. Лесна цветна декорация

коледн адекорация за всеки дом

Понякога няколко наситени нюанса могат да подчертаят декорацията така, че да се превърне в акцент на интериора. Тези обикновени декоративни свещи например са превърнати в празнична фокусна точка само с помощта на малко боя в наситени цветове. Красотата на декорацията е допълнена от шепа дребни ядки, поставени в чинийката отдолу.


13. "Снежен" коледен венец

коледн адекорация за всеки дом

Обикновеният коледен венец от елхови клончета е превърнат в истинска зимна феерия от цвят и светлина с лек морски привкус. Клончетата са напръскани с бяла или сребриста спрей боя, а между тях са втъкани няколко изкуствени морски аксесоара. Декоративните свещи са поставени в огромни мидени черупки, поставени върху венеца. Заради опасността от пожар е добре да използвате електрически свещи, имитиращи истински такива. Ако ли пък не, не изпускайте от поглед красивата декорация, когато свещите са запалени.


14. Вечнозелена декорация

коледн адекорация за всеки дом

Използвайте обикновена стъклена чаша или висока чаша на краче, за да я превърнете в красива поставка за декоративна свещ. Декорацията на чашата направете като подредите по желания начин няколко клончета от вечнозелено дърво и ги залепите с малко безцветно лепило. Вижте подробности за проекта тук.


15. Червено и зелено

коледн адекорация за всеки дом

Създайте тази красива декорация в ярки цветове, като поставите висока декоративна свещ сред свежи клончета зеленина и плодчета. За да се запази зеленината свежа за по-дълго време, на дъното на съда поставете пиафлора (цветарска пяна).


16. Снопче светлина

коледн адекорация за всеки дом

Подредете девет еднакви декоративни свещи в редички и ги завържете в долната част с широка панделка. Така получената декорация поставете върху метален или стъклен поднос, а отстрани подредете свежи клончета и плодчета, като можете да поръсите и малко изкуствен сняг. Не оставяйте обаче свещите да се стопят до нивото на панделката, за да не се разтопи тя.


17. Семпло и празнично

коледн адекорация за всеки дом

Създайте уютна атмосфера като подредите няколко декоративни свещи върху кръгъл метален поднос, а отстрани ги обградете със сухи ядки и дребни орнаменти.


18. Огън и вода

коледн адекорация за всеки дом

Напълнете голяма стъклена чаша с вода и поставете в нея шепа червени плодчета и свежи листа. В центъра й поставете висока декоративна свещ или специална чаена свещ, която остава на повърхността. Предимство на тази декорация е минималният риск от пожар.


19. Аранжировка с чаши за вино

коледн адекорация за всеки дом

Превърнете старите чаши за вино в поставки за декоративни свещи – обърнете ги с дъното нагоре върху метален поднос, поставете свещите върху основата и залепете със силикон по ръба няколко пластмасови или стъклени орнамента. Много важно е чашите да бъдат поставени върху напълно равна основа и на място, където няма риск да бъдат бутнати, за да се намали рискът от пожар.


20. Вечеря на свещи

коледн адекорация за всеки дом

Окачете от тавана красива гирлянда (или обикновен "венец" от тел, украсен с красиви стъклени орнаменти) , а в нея втъкнете няколко малки декоративни свещи. Важно е гирляндата да е от негорим материал, а свещите да са стабилно поставени в нея, така че да не се накланят настрани. За да намалите риска от инциденти, окачете декорацията над маса, върху която няма лесно запалими предмети.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
Коледа, коледна украса, декоративни свещи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg