фирми продукти
представяме
работа
 
20 страхотни коледни идеи с декоративни свещи

Декоративните свещи въздействат на интериора многостранчиво – като уютно осветление, с цвят и с аромат. Затова те са един от предпочитаните елементи за празничната украса, особено по време на коледно-новогодишните празници. Вижте няколко идеи за подобна декорация – от семпли проекти до по-сложни конфигурации. И не забравяйте – никога не оставяйте без надзор запалени свещи и ги дръжте далеч от малки деца и домашни любимци.


1. Пътека от светлина

празнична коледна декорация

Осветете стълбището си с красива аранжировка от различни по форма и размер декоративни свещи. За целта поставете свещи с подходящи размери в красиви стъклени съдове – продълговати вази и ниски купи, напълнени до половината с фин бял пясък (пясъкът може да е леко навлажнен) или с вода. За да намалите риска от инциденти, можете да използвате електрически свещи, захранвани с батерии (на вид те наподобяват традиционните).


2. За любителите на природата

празнична коледна декорация

Красивата аранжировка, напомняща зимна гора, е чудесно решение за онези, които обичат природния дизайн с лек рустикален привкус. Дългите декоративни свещи са поставени в предварително пробити отвори в средата на неголеми пънчета от дърво. Около пънчетата с аранжирани шишарки и дъбови листа, украсени със сребрист спрей, както и свежи елхови клончета.


3. Ароматни редички

празнична коледна декорация

Кухнята или всяка една стая ще се изпълни с приятна приглушена светлина и нежен аромат с помощта на тези малки декоративни свещи. Свещите са поставени в малки стъклени купички, декорирани с венчета от розмарин или мащерка.


4. Лукс за масата

празнична коледна декорация

Трансформирайте ежедневните предмети в празнична декорация – стъкления поднос можете да превърнете в поставка за малките чаени свещи, поставени в малки стъклени чашки. Друг вариант е да поставите декоративни свещи в чашки, пълни до половината с фин пясък.


5. "Снежна" конфигурация

празнична коледна декорация

Обикновената стъклена ваза може да се превърне в "рамка" за красива празнична аражировка. Поставете декоративна свещ в малък цилиндричен, а него вместете в една по-голяма цилиндрична ваза от стъкло. Между двата съда поръсете пласт изкуствен сняг и поставете зелени елхови клонки. Така свещта няма да има контакт с декорацията и ще се намали рискът от инциденти.


6. Чаено парти

празнична коледна декорация

Старият, но здрав порцеланов сервиз може да бъде превърнат в част от празничната декорация, като същото може да се направи и с останалите от различни комплекти чашки за чай и кафе. За целта поставете в тях чаени свещи с метална основа и ги подредете на специален рафт или на рафта над камината си. Ако зад така подредените чашки има огледало, отблясъците ще се разпръскват из цялото помещение.


7. Бляскава аранжировка

празнична коледна декорация

Истинска коледна аранжировка, създадена в керамичен съд върху краче – в съда е поставена голяма декоративна свещ, а около нея са подредени малки бляскави топки. Встрани на декорацията са подредени свежи клончета зеленина и цветни букети.


8. Коледа в бяло

празнична коледна декорация

Този светъл празничен интериор е допълнен чудесно от стъклени "фенери", в които е поставена по една декоративна свещ. "Фенерите" са от матово стъкло, което създава една мека приглушена светлина в празничните вечери. Освен това техният размер е достатъчен, за да създаде една сравнително безопасна основа за поставянето на декоративните свещи, като едновременно с това са подходящ избор за декорация на терасата, верандата и двора заради това, че предпазват пламъка от вятъра.


9. Висящи декоративни свещи

празнична коледна декорация

Създайте истински "снеговалеж" от светлина, като захванете здраво с тел няколко стъклени поставки за декоративни свещи, а помежду им украсите телта със зимни орнаменти – снежинки. Използвайте електрически свежи, захранвани с батерии, за да не се притеснявате от инциденти по време на празниците.


10. Блясък в сребристо

празнична коледна декорация

Обикновеният сребрист поднос може да се използва за основа, върху която да подредите няколко еднакви стъклени поставки за свещи. Тази семпла декорация, поставена върху равна и стабилна повърхност (например масата за хранене), представлява и един сравнително безопасен начин да се полюбувате на уютната светлина, без особен риск от инциденти, стига да я държите далеч от деца, домашни любимци и лесно запалими предмети.


Втора част

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
Коледа, коледни декорации, празнични интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg