фирми продукти
представяме
работа
 
Коледни идеи: Снежни топки за елхата

Коледа наближава, а заедно с това нараства и желанието на всеки от нас да създаде отрано празнично настроение в дома си. Независимо с колко време и пари разполагате, за да направите коледната декорация, има разнообразие от идеи, от които да изберете тези, които Ви харесват най-много. Вижте този проект, който ще Ви помогне да превърнете обикновените стъклени топки за елха в ефектни орнаменти за коледната декорация.

орнаменти за коледа


Необходими материали:

* прозрачни топки за елха
* бяла боя за стъкло
* двустранно залепваща се декоративна лента
* фин блясък в избрани цветове (тук са използвани в зелено, червено и сребристо)
* фин бял блясък на прах или изкуствен сняг
* прозрачно бързосъхнещо лепило с тънък връх за нанасяне
* панделка (в зелено, червено и сребристо)

орнаменти за коледа


Инструкции:

I. Боядисайте орнаментите

1. Отстранете металното капаче на орнаментите.

2. Излейте малко количество от бялата боя във всяка топка и я разтръскайте внимателно, докато боята покрие цялата вътрешност на орнамента.

3. Обърнете наобратно и оставете боята да изсъхне добре.


II. Декорирайте орнаментите

За орнаментите с вертикална декорация

1. Залепете две парчета от двойнозалепващата лента, така че да разделите всяка топка на четири части (започвайки и завършвайки в горната й част). Засега оставете предпазното хартиено покритие от едната страна на лентата.

2. Изсипете желаното количество цветен блясък на прах, махнете хартиеното покритие от вече залепената лента и притиснете лентата към блясъка, за да залепне равномерно.

3. Използвайте лепилото, за да оформите допълнителни декорации отстрани от лентата. Докато то все още не е изсъхнало, напръскайте отгоре със сребрист блясък, за да покриете с него декорациите от лепилото.

4. Оставете лепилото да изсъхне добре.


За орнаментите с хоризонтална декорация

1. Залепете двойнозалепващата лента върху топките, така че да ги разделите наполовина. Засега оставете предпазното хартиено покритие от едната страна на лентата.

2. Изсипете желаното количество цветен блясък на прах, махнете хартиеното покритие от вече залепената лента и притиснете лентата към блясъка, за да залепне равномерно.

3. Използвайте лепилото, за да оформите зигзагообразните декорации отстрани от лентата. Докато то все още не е изсъхнало, напръскайте отгоре с блясък в друг цвят, за да покриете с него декорациите от лепилото.

4. Направете с лепилото втори ред – отново зигзагообразен, и напръскайте с третия цвят блясък. 5. Оставете лепилото да изсъхне.


III. Довършване

1. Нанесете лепило върху необработените външни части на всяка топка.

2. Докато лепилото не е засъхнало нанесете фин бял блясък на прах или фин изкуствен сняг.

3. Когато орнаментите изсъхнат, върнете капачетата на мястото им и декорирайте с панделка, която можете да използвате и за окачване на топките.


Източник: bhg.com







6 октомври 2010 13:04 | ВЪПРОС за прозрачните топки за елха
От: Eli M.
ОТ КЪДЕ МОГАТ ДА СЕ КУПЯТ ТЕЗИ ПРОЗРАЧНИ ТОПКИ ЗА ЕЛХА? Благодаря !
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
Коледа, празнични декорации, орнаменти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg