фирми продукти
представяме
работа
 
Архитектурен разговор с природата

Тази красива къща край езерото Тахо е пример за архитектурна хармония между дизайн и природа. Архитектурата е дело на Roderick Ashley, а екстериорът е създаден от Robert Murase.

къщи

Къщата се състои от две огледални сгради, едната от които се използва като студио и библиотека. Северният бряг на езерото (което се намира на границата между американските щати Невада и Калифорния) е място, където конструкциите от стомана и бетон са нещо нетипично, като същото се отнася и до плоските покриви. Едва видима от брега и улицата, къщата е нещо като тайнствен дом на модернизма – комбинация от суровост, минимализъм и прозрачност.

къщи


*  Стоманените колони в кафяво и дървени мулиони, разположени в жилищната част на къщата, отразяват естествения вид на боровата горичка в далечината. По този начин природата отвън сякаш е внесена и вътре в дома.

къщи


* На входа на едната сграда – тази, използвана като библиотека, екстериорът е оформен отново с чакъл, камък и дървени дъски. Материалите за настилката импонират чудесно на фона на материалите, използвани за изграждането на фасадата на къщата – също камък и дърво.

къщи


*  Градината пред сградата е с настилка от чакъл, а така образуваната стилна алея е обградена от шведски трепетлики и е допълнена с пътечка от дървени дъски.

къщи


* Елегантната дървена пътечка, преминаваща през чакъленото дворче, достига до отсрещната сграда (студиото – библиотека).

къщи


* Това е и планът на къщата, заедно със заобикалящия ландшафт – на него се виждат двете огледални сгради, свързани помежду си с дървена пътечка и заобиколени от зеленина.

къщи


* Двете сгради са изградени умишлено в семпли форми, естествени природни нюанси и няколко основни материала.

къщи


* Шаблонният дизайн върху едната стена в библиотеката е направена по специална поръчка. Тя придава на помещението интерес и тематичен акцент.

къщи


* Вратите и прозорците в двете сгради са с височина от пода до тавана. Този модернистичен дизайн освен много стилен е и функционален, тъй като разкрива чудесна гледка към езерото долу.

къщи


Източник: architecturaldigest.com







11 декември 2009 18:19 | Отговор
От: chitatel
Тази красива къща край езерото Тахо.... Поне първия ред да бяхте прочели!
2 декември 2009 17:56 | отговор
От: comfort
Най-вероятно е на брега - островчето май е прекалено малко.
2 декември 2009 16:12 | tazi ky6ta na ostrov4eto li e ????
От: joro
tazi ky6ta na ostrov4eto li e ????
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
архитектура, къщи, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg