фирми продукти
представяме
работа
 
Домовете на звездите: Имението на известния режисьор Джеймс Бъроус

Името на Джеймс Бъроус може би не е известно на широката публика, но пък за сметка на това сериалите, които е режисирал със сигурност са едни от най-известните. Бъроус е режисьор на ситкоми като "Бар Наздраве", "Фрейзър", "Приятели", "Дарма и Грег", "Уил и Грейс", "Двама мъже и половина", "Теорията за големия взрив" и други. Ветеранът в телевизионните продукции и неговата съпруга Деби обитават красива резиденция в богаташкия квартал Бел Еър, в Лос Анжелис, Калифорния.

домът на режисьора джеймс бъроус

Допреди няколко години Бъроус и съпругата му живеят в къща от 30-те години на миналия век, разположена в същия район като настоящия им дом. Проблемът на къщата била липсата на достатъчно уединение от външния свят – нещо, на което семейството държало особено много. Тъй като и двамата много харесвали мястото, те започнали да търсят нов дом в същия квартал. Скоро семейството открива място от 4 акра с огромна асфалтирана площадка отпред, точно в края на шосето. Къщата е в средиземноморски стил и се харесва не само Бъроус и съпругата му, но и на техния приятел и дългогодишен интериорен дизайнер Майкъл Смит. Всички обаче признават, че най-ценното на имота е земята, върху която се намира той.

домът на режисьора джеймс бъроус

Дизайнерът се доверява на архитекта Оскар Шамамиан, който преобразява къщата, добавяйки повече детайли и подсилва визията в италиански стил. Освен това той скъсява твърде високия покрив на сградата, добавя в задната й част красива лоджия ( покрита веранда), а в задния двор изгражда плувен басейн с малко павилионче до него. Що се отнася до интериорите, семейството предпочита семплите щампи, красивите картини и скулптури, неутралната цветова палитра от нюанси на кремавото, завесите от памук и лен, приглушеното осветление, както и луксозните ориенталски килими. По отношение на разпределението на помещенията, режисьорът е особено горд с винарната си изба, в която е събрал около 2000 бутилки вино, сред които и такива, посветени на неговите тв шоута.


* Входът на огромната къща е просторен и светъл. И тук, както из цялата резиденция, дизайнерът е заложил на мебелите в американски и английски стил, които е смесил с произведения на модерното изкуство.

домът на режисьора джеймс бъроус


* Във всекидневната картините изглеждат чудесно върху стените – това е така, тъй като всяка стена е сякаш рамкирана от огромните прозорци, през които навлиза обилна светлина.

домът на режисьора джеймс бъроус


* Архитектът е омекотил и изчистил линиите в конструкцията на сградата, подчертавайки красивите детайли в нея. Кухнята например е напълно променена от оригиналната – като структура и като обзавеждане. Тук двете пространства – за готвене и за хранене, са отделени чрез невисок барплот, който не блокира светлината от прозорците.

домът на режисьора джеймс бъроус


* Лоджията встрани от всекидневната представлява красива покрита веранда, обзаведена със стилни градински мебели. Градината е оформена от дизайнерката Дебора Невинс.

домът на режисьора джеймс бъроус


* Спалнята е обзаведена в луксозен стил, богат на материи и текстури. Що се отнася до цветовете, подбрани са такива в неутрални нюанси или меки тонове. Леглото разбира се е с балдахин и много декоративни възглавници, а камината добавя допълнителен уют в стаята.

домът на режисьора джеймс бъроус


Източник: architecturaldigest.com







12 май 2010 22:33 | добро е
От: iliqna
На мен ми харесва!
16 февруари 2010 13:44 | Bravo!
От: mariq
Страхотна къща!!!
14 февруари 2010 16:05 | Единствено
От: Веси
САМО КУЧЕТАТА СА СУПЕР!
15 януари 2010 16:37 | Хора без работа
От: Lili
Чудят се как да си изхарчат парите. Особено спалнята е такава цигания, че ...
13 януари 2010 11:12 | тъпа вила
От: artemida
Много тъпа вила... Комплексарски американски вкус.
1 ]
5 резултата в 1 страница

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg