фирми продукти
представяме
работа
 
Светещи клончета

Зимата наближава, а заедно с нея идва и желанието ни да внесем в дома си повече уют и топлина. Предлагаме Ви един лесен проект, който можете да използвате за декорация в студените есенно-зимни вечери или при празнични семейни събирания у дома. Ако пък подредите няколко такива орнамента, ще получите чудесна украса за зимните празници.

                                празнична светеща декорация


Стъпка 1: Нарисувайте или фотокопирайте избран от Вас дизайн на клончета в желаните размери. Изберете такова изображение, при което да няма припокриващи се клончета или някакви твърде сложни форми, които впоследствие трябва да гравирате върху тиквата.

Стъпка 2: Срежете горната част на тиквата, отделете капачето настрани и почистете добре вътрешността й.

Стъпка 3: Прехвърлете дизайна от хартията върху повърхността на тиквата, като го очертаете върху кората й.

Стъпка 4: Изрежете по очертанията, за да гравирате желания дизайн – първо направете плитки разрези с малко ножче, след което направете по-големите разрези с назъбен инструмент.

Стъпка 5: С помощта на електрическа дрелка и малка бургия, направете отвори в повърхността на тиквата, близо до клончетата, за да създадете ефект на малки плодчета.

Стъпка 6: Направете дупка в долната част на тиквата, за да проврете през нея кабела на светлината. Откъм горния отвор поставете осветлението (например лампичка), като прокарате кабела с щепсела през дупката, която направихте за целта. След това върнете капачето на тиквата на мястото му.

Ако желаете, можете да използвате коледни лампички, като част от тях можете да поставите в дупките, за да се вижда светлината им по-ясно. Ако пък искате Вашата украса да блещука в празничните вечери, поставете в тиквата ярки мигащи лампички. Разбира се, можете да използвате и класическата за тиквените фенери свещи, но вариантът с електрическо осветление е далеч по-удобен и ефектен.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
зимни интериори, тиквена декорация, светеща декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg