фирми продукти
представяме
работа
 
Хитри решения за кухненския ъгъл

Много често ъглите в кухнята са място, което не може да се оползотвори максимално, като по този начин се похабява потенциала на така ценното пространство в помещението. За да предотвратите това, можете да използвате някое от по-долните предложения за оползотворяване на ъгъла.


1. Ъглова кухненска мивка

кухни кухни

Спретнато прибрана в ъгъла, мивката не само заема едно иначе трудно използваемо място, но и предлага чудесна гледка през ъгловите прозорци. Малкото шкафче под нея събира най-необходимите неща – почистващи препарати и инструменти, които са на една ръка разстояние.


2. Ъглово килерче

кухни

Малкото ъглово килерче с плъзгаща се врата може да оползотвори чудесно пространството в ъгъла, особено ако в него се монтира система от въртящи се рафтове, чрез която необходимият продукт или предмет може да се намери с едно завъртане.

кухни

Същият замисъл може да се приложи и в ъгъла на долните кухненски шкафове – тук могат да се монтират въртящи се рафтчета ( т.нар. lazy Susan), които да се прибират и изваждат лесно, заедно със своето съдържание.


3. Отворен горен шкаф с рафтове

кухни

Шкафчето с рафтове без вратички, поставено в ъгъла, може да бъде чудесно място за подреждане на красиви сервизи, чаши или вази. Тъй като това място е трудно за достигане, най-добре е шкафът да се използва основно за декоративни цели, а останалите рафтове в кухнята да се използват функционално.


4. Горни ъглови шкафове със стъклени врати

кухни

Ъгловото шкафче от 3 сектора в тази кухня визуално отваря ъгъла на помещението. Стъклените му врати позволяват да се види съдържанието му, а вградената под него ъглова мивка използва долната част на ъгъла.


5. Вградена ъглова кутия с рафтове

кухни

Вградената в стената стилна кутия с рафтчета играе ролята на декоративен шкаф в трапезарията, където могат да се подредят красиви керамични съдове, сервизи и вази. Кутията сякаш отваря оптически ъгъла и се явява негово продължение.


6. Ъглови рафтове

кухни

Няколко редици от свободно монтирани рафтчета, следващи извивките на ъгъла, също създават чудесно място за подреждане на съдове за декорация.


7. Медия център

кухни

Ако искате да се в крак с модата, можете да използвате ъгъла, за да превъплътите в него една от най-новите тенденции – кухненски медия център. Това важи с още по-голяма сила за помещения, които изпълняват ролята и на трапезария, и на семейна стая. Вграденият ъглов шкаф може да помещава малък телевизор или монитор, както и различна електроника, която може да се скрие зад вратите на шкафа.


8. Кутия за малките уреди

кухни

Своеобразен "гараж" за част от малките уреди в кухнята, тази кутия – шкаф може да се помести в ъгъла , за да съхранявате в нея кафеварката, рендето и останалите малки приспособления. Над него пък може да се остави отворен рафт за допълнително място за съхранение на кухненските вещи.


Източник: kitchenbathideas.com







14 февруари 2010 18:35 | kuhni
От: diana
преди 4 години си направихме кухнята с ъглова мивка, много е удобно и красиво. Видях идеята в едно италианско списание и я осъществихме със съпруга ми.
12 февруари 2010 09:49 | idei za kuhni
От: Ginka Petrova
Hubavi sa ideite! ima nujda ot tova. Blagodarq Wi!
11 февруари 2010 11:28 | re: Petia1970
От: comfort
Благодарим Ви за съветите, това е полезно уточнение.
11 февруари 2010 10:14 | Мивка в ъгъла - помислете добре
От: Petia1970
Преди да решите да поставите мивката в ъгъла на кухнята помислете добре.Ако ъгловият шкаф не е скосен /с вратичка / коритото или коритата не са удобни за ползване - падат се ексцентрично.Ако има скосяване, шкафът става излишно голям...
9 февруари 2010 12:28 | хитови решения за кухненсикия ъгъл
От: mani2009
много стилни,елегантни и рационални решения.
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
кухни, кухненски шкафове, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg