фирми продукти
представяме
работа
 
Свежи идеи за малки бани

Вижте как три различни бани са ремонтирани и освежени, без да се налага да се преустройват стените или да се похарчи цяло състояние за ремонта. И трите помещения са малки – 150 х 250 см., но дизайнът им е подбран така, че помещенията да изглеждат по-просторни и да поберат всичко необходимо за една баня.


Баня №1

В началния етап на трансформацията, банята изглежда тясна и мрачна. Целта на ремонта е да се добавят индивидуалност и стил, като за целта са използвани основно боя, свежи цветни материи и няколко допълнителни щрихи в дизайна.

ремонт малки бани

Въпреки че е много функционална, на вече ремонтираната баня не й липсват стил и красота. Големият прозорец до ваната с душ осигурява достатъчно светлина в помещението и го прави визуално по-просторно. Същевременно неговата рамка е сменена с такава от водоустойчив материал, а от вътрешната страна е добавена полупрозрачна завеска.

ремонт малки бани

За да се разшири визуално помещението и да се внесе интерес в дизайна, белите стени са трансформирани в жълто и бяло, като е добавена частична ламперия. За да се добави повече контраст, дръжките на вратата и шкафовете са боядисани в тъмен нюанс.

ремонт малки бани ремонт малки бани

ремонт малки бани


Баня №2

Пълната липса на стил в първоначалния дизайн на втората баня налага да се поработи върху декоративния аспект на интериора. Собственикът й решава да претвори в нея собствената си индивидуалност – мъжествена, но с лек "дзен" нюанс. В банята присъстват основно керамични плочки и дървесина, а аксесоарите са безлични и неутрални.

ремонт малки бани

Вече трансформираната баня е красива, функционална и стилна. В помещението е добавено огледало без рамка, а старата мивка е заменена с елегантен умивалник, под който има място за поставяне на част от нещата от другите части на помещението. Дървените елементи пък са обработени с лак, за да се предпазят от въздействието на водата.

ремонт малки бани

Тъй като собственикът не се нуждае от много вещи в банята, помещението няма нужда от много място за съхранение на вещите. Достатъчна е красивата кошница, побираща се под мивката.

ремонт малки бани ремонт малки бани

Що се отнася до новия умивалник, то той представлява само порцеланов съд, свързан с тръбопровода, като крановете са монтирани в самата стена. Основата, в която е вграден той е от дървесина, което придава стилен вид на цялата баня.

ремонт малки бани


Баня №3

Третата баня се намира в къща, която е на почти един век. Собственикът е решил да се фокусира върху качествата на помещението и да ги използва, за да направи реновацията – това са ваната и фаянсовата облицовка, които са в много добро състояние.

За освежаването е използвана жълто-зелена боя, с която са обработени стените над фаянсовата облицовка, а върху пода са подредени керамични плочки в малко по-различен нюанс на бялото. Прозорецът пък е покрит с ажурна римска щора, която не спира притока на естествена светлина в банята, но запазва уединението в помещението.

ремонт малки бани

Старата мивка в тъмен нюанс е заменена с такава в бяло, а върху вратата на вграденото шкафче над нея е поставено голямо огледало.

ремонт малки бани ремонт малки бани


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
бани, малки бани, ремонти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg