фирми продукти
представяме
работа
 
Симфония в златно: Лукс и блясък в Чикаго

Един луксозен пентхаус апартамент, разположен на брега на езерото Мичиган. Интериорът му е създаден от Juan Pablo Molyneux, а архитектурните детайли са дело на Marvin Herman. Резултатът е този бляскав апартамент, чиито дизайн е вдъхновен от европейската традиция и вилите край езерата на Франция.


*  Макар и контрастиращ на модерната архитектура на сградата, в която е разположен и тези наоколо, дизайнът на апартамента съществува като че ли сам за себе си. Изтънчените детайли и специално подбраните от Европа мебели подчертават допълнително старинната атмосфера, наситена с лукс и блясък.

интериори в Чикаго


* Високите тавани на първото ниво и огромните прозорци създават усещане за простор и светлина. Прозорците са декорирани с огромни завеси, обхващащи и двете нива, а осветлението е много пластово. Фонът на интериора са стените в цвят слонова кост, а детайлите са в златисто, шоколадово и бежово.

интериори в Чикаго


*  Според дизайнера на проекта, изборът въз основата на мостри не е най-добрият вариант, тъй като материите винаги трябва да се поставят предварително в контекста на целия интериор. Така например декорацията върху стената би се сторила твърде натрапчива, но поставена в интериора тя става част от дизайна по един ненатрапчив начин.

интериори в Чикаго


* Дизайнерът е използвал щедро цветовете и текстурите – в трапезарията например, стените са в тъмни и наситени нюанси, а щампите са използвани навсякъде по мебелите и аксесоарите.

интериори в Чикаго


* Интересният контраст между интериора и гледката навън създава усещането за безвремие. В библиотеката на второто ниво са използвани нюанси на червеното и златистото, луксозен махагон и богатство от материи.

интериори в Чикаго


* Семейната всекидневна на второто ниво е сравнително малка. Два венециански стола обграждат холната масичка от орехова дървесина.

интериори в Чикаго


* Задните тераси на спалнята на горното ниво водят към плувен басейн, разположен в единия край на апартамента.

интериори в Чикаго


Източник: architecturaldigest.com







13 декември 2009 17:17 | чудесно!
От: Паулина
Не е необходимо да се видиш в дадена обстановка или да се отъждествяваш с една или друга епоха, за да приемеш нечий начин на изразяване и да оцениш финеса и изключително доброто познаване на различните стилове в обзавеждането. Това не е средновековие и заемките не са от арабския интериор. Тук личи широк поглед върху историята на изкуството и изкуството въобще. Чудесно е, че има хора, които съхраняват определени традиции. Както е чудесно, че има и хора, които показват съвсем нови неща и идеи.
11 декември 2009 10:48 | Гледка
От: Моника
Повече ми харесва гледката през прозорците. Не бих се чувствала комфортно в тази обстановка. Като музеен експонат.
9 декември 2009 09:52 | еклектика!
От: ljuba
Харесва ми, макар да е недостижимо за мен! Винаги съм предпочитала еклектиката /хармонично смесване на стилове/ в обзавеждането на жилищата. Създава дух на принадлежност към всички времена, а едновременно с това ти напомня елегантно в коя епоха живееш. Да вземеш и съчетаеш готови стилове, без да се натрапват фрапантно, е изкуство, а не кич!
8 декември 2009 22:38 | СТРАХОТНО!
От: ВИХРА
МНОГО Е ХУБАВО - ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ ОТ МИНАЛОТО И ДА ГО ПРЕНЕСЕМ В БЪДЕЩЕТО. КАРА МЕ ДА СЕ ЧУВСТВАМ ДУШЕВНО БОГАТА. РОМАНТИКА И ФИЛОСОФИЯ - ОСОБЕНО КОНТРАСТА С ХУБАВИЯ ИЗГЛЕД - СВЕТЪТ Е ВЕЧЕН - ТОВА Е ПОСЛАНИЕТО. "МОДЕРНИТЕ (В БГ РАЗБИРА СЕ) ИЗЧИСТЕНИ ИНТЕРИОРИ" ТИ НАВЯВАТ ТОЧНО ОБРАТНОТО - ПРАЗНОТА, ОТЧУЖДЕНИЕ, ЕФИМЕРНОСТ.
8 декември 2009 16:05 | музей на стил Луи ХІV
От: Дани
Дизайнерът е смесил няколко стила, на средновековие и съвременен арабски стил. Не е вложил нищо от себе си. За архитектура и дизайн - слаб 2.
8 декември 2009 11:37 | несъвместимо
От: Елена
Представям си , от панелката в работническия квартал в София, да попадна в такова жилище. Ами ще има да се чудя поне 2 месеца как и къде да седна. Да живееш в такъв префарцунен лукс и ти самия трябва да си такъв. Хубаво е , ама не става.
7 декември 2009 16:50 | страхотно!
От: Katja
Наистина е странно съчетанието на модерна архитектура с подобен стил, но всеки има право на избор. Оставете всичко останало и прочетете почаркъ на дизайнера. Страхотно съчетание на цветове. Няма местенце, за което да не е помислено и да няма детайл, който да заслужава внимание.
7 декември 2009 16:10 | Натруфено
От: rad
Прекалено натруфено и тежко и няма нищо бощо със старинните стилове. Плюс това съчетават няколко вида изделия, които си контрастират
19 ноември 2009 16:34 | За мен е кич
От: мима
Не, не и не! Не бих дала (дори и да имах толкова) пари за този апартамент! Знам, че всеки си има вкус, но за мен това граничи с кича, особено стенописите и огромните завеси - прекалено ми идва. Но... вкусове всякакви!
19 ноември 2009 01:33 | айде бе
От: някой
и какво като е 21-ви век, да не би да не може да се създаде такава обстановка?! класиката е класика, защото е безвременна. модерното след 20 години ще е за боклука, справка - архитектурата на 60-те и 70-те.
1 ] 2
11 резултата в 2 страници

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg