фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: Модерна трапезария

Вижте как дори малкото помещение може да се превърне в модерна трапезария. В този проект трапезарията е отделена от кухнята с широка арка, като самата ниша е с доста скромни размери.

трапезарии

Целта е в това малко пространство да се събере всичко необходимо за една трапезария, като едновременно с това интериорът се освежи и модернизира. Самото помещение се намира в стара къща, строена през 20-те години на миналия век, което прави трансформацията още по-голямо предизвикателство за дизайнерите.


Помещението преди трансформацията

трапезарии

Остаряла мебелировка, скучни бели стени, неподредено обзавеждане – всички тези недостатъци на интериора трябва да бъдат поправени. Цялостната конструкция на помещението обаче е добре оформена, което ще улесни значително работата по него -  така например стените и паркетът са в доста добро състояние, и работата по тях е минимална. Освен това трапезарията притежава голям потенциал, който може да бъде развит с малко средства и ден- два работа по ремонта.


Освежаване на стените

трапезарии

За да се освежат стените с минимални усилия и минимум употреба на материали, основата в кремаво е оставена, а е добавена само красива ламперия в синьо и какаово. Самата ламперия е всъщност интересна декоративна хартия, в чиито горен край е монтирана дървен фриз в бяло, който обособява границите между двете части на стените.


Свежа настилка

трапезарии

Тъй като дървеният под е в отлично състояние, би било грешка той да се покрие изцяло с килим. Затова дизайнерите на проекта избират да поставят частична настилка. За целта те използват лесни за поставяне самозалепващи се плочки от мека материя в два цвята.


Освежаване на столовете

трапезарии

Старите столове за хранене в трапезарията също са в добро състояние, а и дизайнът им е красив. Затова те не се заменят с нови, а се освежават – дървените части се пребоядисват с бяла боя, а тапицерията им е заменена с нова. Цветът на новите седалки е мека охра, така че да координира с останалите части на новия интериор.


Шкаф за трапезарията

трапезарии

Новият шкаф в трапезарията, решен в топъл коралов нюанс, заменя напълно стария, който е твърде старомоден и твърде обемен. В него могат да се поставят съдове за хранене, прибори, кърпи и прочее необходими неща. Част от рафтовете на новия шкаф са открити, за да се създаде по-неформална атмосфера, като едновременно с това върху тях могат да се подредят на показ красиви порцеланови сервизи, за да играят ролята на декорация.


Декорация на прозорците

трапезарии

Съчетавайки стил и функционалност, дизайнерите поставят върху голите прозорци красиви римски щори от ратан. Те са лесни за употреба, а естественият вид на щорите придава на интериора органична атмосфера.


Освежената трапезария

трапезарии

Готовата трапезария е модерна и светла, пълна със свежи цветове и събрала всичко необходимо за помещението. Допълнение към шкафа за прибори и сервизи е малката странична масичка в бяло, и двата рафта, монтирани директно върху стената над нея.


Източник: diyideas.com







16 ноември 2009 15:59 | уютно кътче за обяд
От: NATALI
по-добро няма какво да измислеш, толково свежи тонове подбрани, мечтая за такава трапезария, браво, вие сте истински професионалисти! Извините за грешките , рускиня съм.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
трапезария, трансформация, интериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg