фирми продукти
представяме
работа
 
Домовете на звездите: Дона Каран

Световноизвестната модна дизайнерка Дона Каран (Donna Karan) купува и обзавежда уютна вила за себе си и своето семейство, разположена на екзотичните плажове на Британските  Западни Индии. За целта тя настоява да бъдат използвани местни материали и множество тропически детайли, за да създаде перфектното място за бягство от забързаната цивилизация, където да може да се отпусне и наслади на почивката си.

островна архитектура

островна архитектура
Източник: Google Maps

Преди 9 години Дона Каран и нейният съпруг Стефан Уайс отпразнуват 17 години семеен живот, като обновяват брачните си обети на семейна церемония на остров Parrot Cay, част от тропическата островна група Търкс и Кайкос в Карибско море. Нейният подарък към него е диво, но изключително красиво парче земя в близост до наетата за церемонията вила, намиращо се до прекрасен плаж с бели пясъчни дюни. Когато Уайс умира половин година по-късно от рак, Дона му обещава да построи на това място къща за нея и трите им деца.


◊ Архитектите и интериорни дизайнери Enrico Bonetti и Dominic Kozerski обединяват усилията си със своя колега Cheong Yew Kuan, за да създадат комплекс, който обединява стиловете на Изтока и Запада. Резиденцията включва 3 вили и 3 отворени шатри, като дизайнът отразява желанието на собственичката да пренесе атмосферата на любимия остров Бали в новия си дом. Отпред има голям басейн, създаден в стил "infinity edge pool" - стил, при който ръбът на басейна е оформен така, че да се създаде оптическата илюзия на безкрайност, сякаш водата достига до хоризонта и се слива с него.

островна архитектура


◊ Дизайнерката и нейната дъщеря Габриел в шатрата над основната къща. Според единия от архитектите, тя обича детайлите, които са комфортни, семпли и приятни на допир и вид.

островна архитектура


◊ Основният ключ към успешния дизайн според Каран е да бъдеш част от природата и неин гост. Затова в шатрата, както и из цялата резиденция, плъзгащи се врати и гланцирани стени стопяват визуално границите между интериора и външния свят.

островна архитектура


◊ Планът на резиденцията – сградите в нея са с площи, вариращи между 370 и 650 квадратни метра.

островна архитектура


◊ Всекидневната е обзаведена с образци на африканското изкуство, които дизайнерката е събирала по време на пътуванията й по света. Самата тя счита така създаденият дизайн за "интернационален".

островна архитектура


◊ Стените на основната спалня са облицовани с кедрова дървесина, оцветена в тъмни тонове, а таванът е декориран с ратан – тези детайли създават един мек интериор, облян в топли кафяви нюанси.

островна архитектура


◊ На верандата откъм брега е разположен огромно градинско канапе, гледащо към Атлантическия океан.

островна архитектура


Източник: architecturaldigest.com







14 декември 2009 14:04 | Уникат
От: Nelii
Много красива природа и уникален дизайн на имението, както всичко създадено от Дона Карън - като се почне от парфюмите, дрехите и т.н.
7 декември 2009 13:13 | CooL
От: Dani
Уникално и с много стил и ..... с мнооого пари!
7 декември 2009 13:00 | Красота
От: djuji
Страхотно имение. Типично островен тип. Много ми хареса.Дай Боже на всеки му.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
архитектура, дизайн, острови

още по темата

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg