фирми продукти
представяме
работа
 
Есенно-зимни фън шуй съвети за дома

Няколко съвета как да подредите дома си за студения сезон според специалистите по фън шуй. Според тях, основната насока, в която трябва да работите е свързана с почитането на природната цикличност и промените в нея през сезоните. Освен това Вашата основна цел трябва да бъде да създадете около себе си атмосфера, която да излъчва топлина и уют, и да Ви кара да се чувствате удобно. Друго основно правило е, че трябва да изчистите дома си от всякакви стари и непотребни неща, за да привлечете към него нови придобивки и да отворите място за тях. Затова посрещнете новия сезон и въведете ред в дома си с помощта на няколко съвета, изброени по-долу:

фън шуй съвети


Започнете от мястото за хранене – почистете кухнята

* Почистете и подредете безпорядъка върху кухненските плотове.
* Отделете подправките от хранителните продукти.
* Организирайте и подредете зърнените храни в кухнята си, за да намалите риска от появата на житни молци.
* Подредете помещението така, че да се чувствате добре в него – както Вие, така и Вашето семейство – това е важно не само за процеса на хранене, но и за процеса на приготвяне на храната.

фън шуй съвети


"Затоплете" атмосферата

* Внесете в дома си топли тонове – ако не можете да пребоядисате стените, то можете да поставите няколко аксесоара в топли нюанси (декоративни възглавнички, картини, одеяла), за да подсилите усещането за уют.
* Обърнете специално внимание на банята си – внесете в помещението повече топли тонове, за да намалите усещането за студенина през зимата - например можете да поставите нови кърпи, да пребоядисате шкафчето или да смените завесата на душа.
* Проверете системите за отопление – почистете комините, печките и камините.
* За да се заредите с енергия през есента, запасете се с дълготрайни зеленчуци в жълто и оранжево.

фън шуй съвети


Направете сезонни промени на входа на жилището – отвън и отвътре

* Уверете се, че основният вход на дома Ви е чист и подреден – това е особено важно при смяна на сезоните, тъй като много от нас имат навика да складират там неща, които са непотребни за сезона.
Пригответе се за повече време, прекарано вътре в дома
* Ако работите повече време от дома си, разчистете около бюрото и работното си място.
* Тъй като в студеното време ще се налага да изкарвате повече време у дома, почистете местата, където ще се събира цялото семейство, за да освободите повече място, и организирайте сезонните вещи (игри, аксесоари, книги, одеяла и прочее).

фън шуй съвети


Махнете старото, за да посрещнете новото

* Разровете се из медицинското шкафче и изхвърлете всички медикаменти с изтекъл или изтичащ съвсем скоро срок на годност.
* Ако разполагате с книги, които сте прочели и които само заемат място, подарете ги на приятели или ги дарете в местната библиотека.
* Съберете всички стари вестници и списания, и ги предайте за вторични суровини.
* Прегледайте гардеробите си и извадете дрехите, които няма да носите – подарете ги на приятели и познати, или ги изхвърлете в специално пригодените за целта контейнери (събиращи дрехи за бедните).
Установете сезонни есенно-зимни навици
* Обърнете матрака си от другата страна, за да намалите риска от едностранна деформация.
* Проверете лампите в дома си и при възможност заменете стандартните крушки с енергоспестяващи, за да бъде домът Ви добре осветен през зимата – сезон, в който естествената светлина навън е по-оскъдна.

фън шуй съвети


Източник: planetgreen.discovery.com







7 май 2015 09:37 | знаещ
От: фън шуй
Статията би била чудесна, ако имаше адекватно заглавие, а именно "Есенно-зимни съвети за дома". Думичката "фън шуй" е абсолютно неуместна.
2 декември 2013 13:00 | всичко е прекрасно...
От: поЧитателка
голяма част от съветите са просто прекрасни... и достъпни за хората доста над средно равнище на материална задоволеност, т.е. за много малка част от българите. В повечето случаи една работеща жена много трудно би се справила с всички "задачки", които поставя статията по-горе! ))) Всъщност не мислете, че съм против всичко това! Напротив - много е хубаво... като непостижима мечта е... поне за мен! ;-)
13 октомври 2010 12:45 | без да знам
От: Дари
Без да знам съм направила всичко това ,което дава като съвет фън шуй.Явно тое във вссички нас.Приятен ден от мен .
24 ноември 2009 18:34 | По инерция...
От: Mariya
По инерция сякаш и аз съм направила много от нещата, които прочетох днес за фън шуй. Не бях тясно запозната с тази необикновена наука, но се оказва, че хората явно носят фън шуй в себе си - това е природния инстинкт :)
12 ноември 2009 19:17 | Есенно-зимни фън шуй съвети....
От: mamata
Страшно полезни напътствия.Съгласна съм с всяка дума и несъзнателно ,може би,съм направила повечето от нещата в дома си.Само ми се свиди да се разделя с книги и списания,защото,за да ги запазя,съм намерила нещо полезно и интересно...Дано повече хора прочетат това.
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
есенни интериори, фън шуй, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg