фирми продукти
представяме
работа
 
8 "безшевни" идеи за завесите

Ако не умеете да шиете или пък просто не разполагате с необходимите инструменти, това не означава, че не можете да разполагате с красиво окачени завеси на прозорците в дома си. Вижте няколко идеи за "безшевно" окачване на завесите, които освен практични, са и много стилни.


Метални втулки

завеси

Металните шайби, вложени в горния ръб на завесата, се окачат на малки метални кукички върху стената. Освен елегантно, това решение е и практично, тъй като завесата се поставя и сваля много лесно.


Интересни метални клипсове

завеси

Освен че правят поставянето на завесите бързо и лесно, тези интересни метални клипсове (щипки) играят ролята на ненатрапчив акцент върху прозорците.

завеси

Другият вариант с клипсове е малко по-сложен – клипсът се захваща за ръба на завесата, а чрез кукичката в горния си край се окачва за предварително поставените върху корниза халки.


Елегантни връвчици

завеси

Елегантните връвчици преминават през втулките върху завесата и обгръщат лоста на корниза, като възелът се подпъхва зад плата. По този начин не само ще постигнете стилен вид на декорацията, но и ще можете да контролирате височината на окачване на завесите.



Двойнозалепваща се лента

завеси

Можете да използвате специална лента, която се разтопява с помощта на ютия, захващайки двустранно плата на завесите. Така можете да оформите каналче, достатъчно широко, за да вкарате в него лоста на корниза.


Копчета

завеси

Тук единственото шиене, което трябва да извършите, е пришиването на копчетата към завесата и към примката, направена от панделка (през двете тъкани едновременно).


Примка от мъниста

завеси

Върху парче сравнително твърда тел се нанизват цветни мъниста, като крайните две от тях захващат така получената примка за завесите. Окачването става върху предварително монтирани върху стената кукички.

завеси

Друг вариант на тази декорация е телта, върху която са нанизани мъниста, да се провре предварително през завесата, за да се получат халки за окачване върху корниза.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
завеси, прозорци, корнизи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg