фирми продукти
представяме
работа
 
Екологични идеи за кухнята

Да създадете една красива и същевременно екологична кухня не означава само да избирате енергийно ефективни уреди за нея. Екологичната атмосфера може да се създаде и с помощта на използваните материали, аксесоари и дори прибори, като за Вас остава не само красотата на крайния резултат, но и задоволството от хармоничната и природосъобразна среда, която сте създали.


Алуминиеви плочки от рециклиран материал

кухни

Тези плочки са не само екологични, тъй като са създадени от рециклирани алуминиеви продукти, но са и много красиви на външен вид. Освен това материалът им е устойчив на петна и надраскване, и е издръжлив на топлина.


Кухненски плот от рециклиран камък

кухни

Екологичен и красив, плотът от рециклиран камък съдържа до 10% рециклиран материал – остатъци от мрамор, гранит и камък. Този материал е гъвкав като дизайн и лесно се съчетава с всякакъв вид интериор – от традиционен до съвременен. Предлага се под формата на квадратни плочки и големи плочи.

кухни

Друг вариант е този материал, съчетание между рециклирано стъкло и бетон – той може да бъде произведен в почти всякаква разцветка.


Дръжки за шкафовете от рециклирани материали

кухни

Направени от 100% рециклирано стъкло и метална сплав без олово, тези красиви дръжки за шкафове са отличен избор за кухнята или всекидневната.

кухни

Тук пък, заедно с рециклираното стъкло, вместо метална сплав, е използвана керамика. Резултатът обаче е не по-малко зашеметяващ.


Бамбукови дъска за рязане и блок за ножове

кухни

Тази дъска има в себе си малко чекмедже, в което се съхраняват ножовете (до пет ножа). Самата дъска за рязане е направена от екологичен материал – бамбук, и е не само функционален, но и красив аксесоар за кухнята.

кухни

Друг вариант, отново за бамбукова дъска за рязане, която обаче е по-опростена като дизайн и няма специално чекмедже. Всъщност бамбукът е отличен избор за материал, който трябва да е издръжлив на външно влияние – той е с 16% по-твърд от солидната кленова дървесина.


Плочки от рециклиран метал

кухни

Модерни и стилни, тези метални плочки доказват, че екологичните продукти могат да са и красиви.


"Вратичка" за рециклиране

кухни

Един много хитър продукт за хората, които живеят в къща. Улеят, който се инсталира от кухнята, води към пералното помещение или гаража, където се събират всички продукти за рециклиране от един вид. Това улеснява самия процес на разделно събиране на отпадъците и премахва необходимостта да се носят торбите с отпадъци по стълбите.


Екологични бои

кухни

Все по-модерните напоследък бои без или с ниско съдържание на летливи органични вещества (VOC) са отличен избор за всяко помещение. Летливите вещества в този тип продукти са вредни за здравето, тъй като съдържат множество токсини, включително формалдехид и бензен.


Бамбукова купа за салата

кухни

Тази изключително красива купа за сервиране на салата е ръчно направена от бамбук, а отгоре е обработена по специален начин, така че повърхността й се покрива с цели 18 слоя безопасен за здравето и храната лак. Освен много красива и екологична, тя е и много издръжлива.


Източник: kitchenbathideas.com







Няма коментари


ключови думи
кухни, екологични материали, аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg