фирми продукти
представяме
работа
 
Ароматни камъни за дома

Според най-новите проучвания, стандартните парафинови ароматни свещи, за разлика от тези, направени от восък, отделят във въздуха токсични вещества. Според специалистите,  изпаренията от парафина съдържат потенциално вредни нива на толуол и бензол. Всъщност почти всички ароматизатори и спрейове съдържат вредни вещества, които поглъщаме при употреба и които вредят на нашето здраве. Ако обаче обичате да използвате в дома си аромати, това не означава, че трябва да се откажете от това удоволствие. Именно по тази причина ние Ви предлагаме здравословна алтернатива – ароматни камъчета, които можете да си направите сами у дома, с подръчни средства. Тях можете да съчетаете с естествени восъчни ароматни свещи за още по-голям ефект.

аромати

Домашните ароматни "камъчета" са твърди топки, пропити с ухание. Те могат да се използват за ароматизиране на стаята, на гардероба и дори на чекмеджетата. Има множество аромати, които можете да използвате за целта, като дори можете да създадете Ваши собствени. Когато уханието започне да отслабва, можете да го подсилите с няколко капки от избрания аромат. Освен за ароматизиране на Вашия дом, можете да използвате "камъчетата" и като подарък за предстоящите празници – увийте ги в декоративна хартия или пък ги добавете към кошница с подаръци.


Необходими материали:

* 1 чаша и половина бяло брашно
* 1/4 чаша сол
* 1/4 чаена лъжица царевично брашно
* 2/3 чаша кипяща вода
* 1 чаена лъжица есенциално масло или готова ароматна смес
* 2 чаени лъжици сухи билки (по желание)
* естествен оцветител (по желание)

аромати


Инструкции:

1. Смесете всички сухи съставки на едно място и ги оставете настрани.

2. Разбъркайте ароматното масло и оцветителя с кипящата вода и излейте сместа върху сухата смес.

3. Бъркайте, докато оформите еднородна топка "тесто".

4. Замесете "тестото", докато получите гладка смес. Ако правите проекта с помощта на малки деца, внимавайте те да не се опитат да изядат част от "тестото", тъй като есенциалните масла не трябва да се поглъщат.

5. Откъснете парчета от "тестото" и ги оформете на малки топки, като размерът им е по Ваше усмотрение. Ако искате можете да ги оформите като камъчета.

аромати

Идея: За да станат "камъчетата" по-ефектни, нарежете тестото с фигурки за сладки, така че да получите нестандартни формички (елха, звезда, луна и прочее).

6. Оставете топките да изсъхнат напълно – тогава можете да ги използвате или да ги опаковате за подарък.


Аромати

Можете да използвате есенциални масла или ароматни масла, пригодени за направата на сапуни,перли за вана или пък за декоративни свещи. За разлика от есенциалните масла, ароматните (т.нар. fragrant oils) не са органични, но пък се предлагат в някои много изкусителни аромати: млечен шоколад, дъждовна вода, ванилия, зелен чай и други. Освен това можете да смесите няколко масла, за да получите свой собствен аромат.

аромати

При избора на масла обаче трябва да внимавате за едно нещо – те не трябва да съдържат т.нар. DEP (Diethyl Phthalates; диетилови фталати) – спорно съединение, за което се счита, че може да навреди на здравето.

Източник: planetgreen.discovery.com







19 декември 2009 21:37 | Ароматни камъни за дома
От: Таралежче
Ако брашното се залее с горещата смес от вода, оцветител и аромат едва ле ще се получи нещо. Правила съм такива камъчета ( но без аромат) и технологията е със студена вода.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
ароматизиране на дома, аксесоари, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg