фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна и красива филцова завеса

Интересна и красива идея за прозорците, особено за онези, които са с по-нестандартни размери и изискват специфично решение. С помощта на този проект ще можете да си направите завеса, която ще Ви осигури желаното уединение, като едновременно с това ще пропуска достатъчно естествена светлина в помещението. Ето и повече подробности за проекта.

завеска от филц

Филцовата завеса е не само практична, но и много красива. За проекта е почерпено вдъхновение от обикновените неща около нас:

завеска от филц


Необходими материали:

* филц – размерът на парчето филцова тъкан зависи от размерите на прозореца (прозорците), както и от желаните размери на завесата
* матрица за кръгчетата (например чаша за чай)
* остри ножици
* шевна машина (можете да пришиете кръгчетата и на ръка, но работата ще бъде твърде трудоемка)
* конец
* мерителна рулетка


Инструкции:

* Измерете ширината и височината на прозореца.

* Срежете необходимото количество филцова тъкан, като внимавате да не се прокъса по ръбовете. Парчето трябва да е достатъчно широко и дълго, за да покрие целия прозорец. Самият филц е най-подходящата тъкан за този проект, тъй като няма склонност да се разнищва по ръбовете.

* Използвайте чашата, за да очертаете с шивашка креда кръгчетата върху филца, като ги очертавате плътно едно до друго, за да не се хаби тъканта.

завеска от филц

* Най-добре е да направите шева през центъра на всеки кръг, минавайки през всички кръгчета на редицата, от единия до другия край – така завесата ще стане по-здрава, а и ще улесните работата си.

завеска от филц

* Окачете готовата завеса по желания начин (най-горе можете да пришиете лента плат, върху която да поставите втулки или щипки за окачване на корниз).

завеска от филц


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
филц, завеси, прозорци

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg