фирми продукти
представяме
работа
 
Направете си сами кокетна кръгла табуретка

Ако обичате да майсторите сами обзавеждането за дома си, ето един проект, който може да Ви е от полза. Той ще Ви помогне да си направите сами ниска кръгла табуретка с желаната от Вас декорация.

табуретка

За целта са Ви необходими няколко основни умения и стандартни инструменти. Можете да изберете обикновена тапицерия или нещо по-нетрадиционно, както е направено тук – бродирана тапицерия, напомняща традиционните български шевици.


Под повърхността

табуретка

Най-важната част на табуретката са слоевете върху седалката – на снимката можете да видите какви точно са те:

Плат за тапицерия: Той е срязан във формата на кръг с обиколка, която е с 16- 20 см. по-голяма от обиколката на шперплатовата основа.
Муселин: Той също е срязан във формата на кръг с обиколка, която е с 16- 20 см. по-голяма от обиколката на шперплатовата основа.
Вата за юргани: Два пласта с размери като тези на шперплатовата база.
Вата за тапицерия: Два пласта с размери като тези на шперплатовата база.
Плътна пяна (дунапрен): Срязана е с помощта на назъбен нож и е със същите размери като шперплатовата база – ако избраната пяна не е достатъчно широка, можете да залепите с подходящо лепило две еднакви парчета едно към друго.
Шперплат: Неговите размери определят размера на табуретката.


Необходими инструменти:

- Назъбен нож
- Ножици
- Телбод за тапицерия
- Дрелка
- Четка

табуретка


Стъпка 1: Основни насоки


табуретка

Използвайте маркер, за да очертаете основната линия на монтиране на подплатата – кръг с диаметър 5 см. по-малък от този на шперплатовата основа. Маркирайте четири точки на равни разстояния върху него. Поставете дунапрена върху основата, а отгоре подредете двата вида вата. Сгънете муселина на четвъртини, изгладете го върху пластовете вата, обърнете основата на обратно и изравнете краищата му с маркировката. Започнете да поставяте тапицерските телбодове по окръжността, като прегъвате леко ръбовете на плата.


Стъпка 2: Добавете плата

табуретка

Поставете тапицерията върху муселина и я изгладете. Застопорете я на място по същия начин, както направихте с плата отдолу в Стъпка 1 – разделяйки я на четири сектора, за да улесните поставянето на телбодите.


Стъпка 3: Декорации

табуретка

По желание добавете декорации към вече поставената тапицерия – например тесни кантове по обиколката на табуретката в контрастен цвят.


Стъпка 4: Добавете малко индивидуален чар

табуретка

Декоративните кантове и допълнителни украси (мъниста, копчета) залепете на място с подходящо лепило.


Стъпка 5: Монтирайте крачетата

табуретка

Монтирайте дървените крачета към базата, като преди това можете да ги боядисате в желания нюанс. По желание можете да монтирате и колелца върху тях.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
табуретка, мебели, обзавеждане н адома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg