фирми продукти
представяме
работа
 
9 свежи идеи за осветлението

Осветлението е важна част от целия дизайн на дома, като то има ключово значение както като количество и посока на светлината, така и като вид на аксесоарите – лампи, плафони, абажури. Вижте няколко свежи идеи за осветлението у дома, които могат да Ви вдъхновят за Вашите собствени интериори.


1. Фурнир за абажура

лампи

Дори най-обикновеният абажур може да се превърне в уникален аксесоар с помощта на малко фурнир в желания нюанс и щампа. Освен красиви, така получените аксесоари са много подходящ акцент за интериори, решени в натурални цветове и материи (дърво, камък, кожа).


2. Лампа на количка

лампи

Един лесен начин да разполагате със светлина там, където имате нужда от нея. Настолната лампа е прикрепена за малка количка на колелца, като е закрепена на две места за повече стабилност. Кабелът на лампата преминава най-отдолу, за да не пречи на придвижването.


3. Нощна лампа – морска звезда

лампи

Полъх от лятната ваканция, претворен в аксесоар за интериора – тази нощна лампа с декорация от стилизирана морска звезда е красив акцент за спалнята или всекидневната. Освен красив детайл, тя омекотява светлината и я разпръсква деликатно наоколо, за да разполагате с приятно осветление за четене или сладки приказки със семейството.


4. Метален абажур

лампи

Елегантно и практично решение – абажур от решетъчно парче метал, облицовано с полупрозрачна хартия, за да се създаде мека и разпръсната светлина. Заради риска хартията и металната решетка да се нагреят твърде много, най-добре е за този абажур да се използва крушка с малка мощност или пък LED светлини.


5. Лампа - микрофон

лампи

Освен интересен, този дизайн е и практичен, тъй като позволява лампата да се настройва спрямо желанието и нуждата в момента. Кабелът на лампата преминава през поставката – там, откъдето минава този на микрофона.


6. Светлина в бутилка

лампи

Семпло и елегантно решение, което можете да използвате за акцент в интериора. Основата на лампата може да е различна – стъклена бутилка, керамична ваза и т.н.


7. Висящи купички

лампи

Забравете за скучните висящи лампи, които всички сме виждали – време е да разнообразите интериора си с нещо нестандартно. Например вместо абажури, да използвате леки емайлирани съдове. За целта върху дъното на всяка купичка е пробит отвор, откъдето минава кабелът на лампата, а вместо стандартната крушка се използва халогенна светлина.


8. Декорация с плочки

лампи

Една лесна декорация за иначе скучната стенна лампа – няколко цветни керамични плочки, поставени върху стената около лампата, ще преобразят цялото помещение. За да стане декорацията по-стабилна, керамичните плочки се залепват предварително върху парче шперплат, а преди да се постави върху стената, в центъра й се пробива отвор с подходящи размери (в зависимост от използваната стенна лампа).


9. Плетени абажури

лампи

Познати от недалечното минало, тези плетени абажури предлагат доста възможности за интериора – по отношение на размери, гъстота на плетката и цвят. Освен много красиви, тези плетени абажури предлагат мека светлина, която не дразни очите, особено подходящо решение за спалнята или детската. Вижте подробности как можете да си направите сами такива плетени абажури.


Източник: diyideas.com







17 ноември 2011 10:47 | плетени абажури
От: comfort.bg
Здравейте, пропуснатият линк към описанието за направата на тези абажури е добавен.
17 ноември 2011 00:35 | otnostno pletenite abajuri
От: mariq
kade pishe kak tochno se pravqt?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
осветление, лампи, абажури

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg