фирми продукти
представяме
работа
 
Странична масичка от... старите книги

Ако харесвате нестандартните аксесоари, ето един такъв, който можете да си направите и сами – странна, но функционална странична масичка, направена от стари книги и... няколко кожени колана. Вижте повече подробности за този нестандартен проект.

маса


Необходими материали:

* стари книги (те няма да бъдат повредени, така че след това можете да си ги ползвате), телефонни указатели или списания
* стари мъжки кожени колани (4 броя обикновено биха били достатъчни)
* пистолет за топъл пистолет
* дървесина – за дървените кубчета, които играят ролята на рафтчета (3 х 20 х 120 см. и 3 х 10 х 40 см.)
* червена боя за дърво (или друг цвят)
* четка за боя
* трион (или поръчайте да Ви нарежат предварително парчетата дървесина за направата на дървените кубчета)
* шкурка
* чук и пирони
* картон (около 20 х 35 см.)



Инструкции:

1. За да направите дървените кубчета за рафтове, нарежете дървесината на 8 парчета: 2 броя с размери 3 х 20 х 35 см.; 4 броя с размери 3 х 20 х 35 см. и 2 броя с размери 3 х 10 х 20 см. С тези части ще получите две дървени кубчета – рафтове, с размери 13 х 13 см. и 10 х 35 см. Ако искате те да са с различна форма или размери, трябва да промените тези стойности.

2. Обработете всички ръбове с шкурка и подгответе силиконовото лепило. Всъщност за сглобяване на кубовете – рафтчета можете да използвате както силиконово лепило, така и пирончета (или и двете). Сглобяването е лесно – използвайте четирите еднакви парчета, за да направите малкото кубче, а останалите са за голямото.

3. Когато сглобите дървените конструкции, боядисайте  ги в желания цвят, като нанесете 2 слоя от избраната боя. Оставете боята да изсъхне.

4. Използвайте картона като основа за масичката – върху нея започнете да подреждате книгите, така че да покриете цялата база. Ако имате някои по-стари книги, които няма да използвате, можете  да ги поставите на няколко ключови места и да ги залепите за по-голяма стабилност (една за друга и/ли за дървените кубчета). Целта е да направите подредбата така, че конструкцията да бъде що-годе балансирана.

5. Продължете да подреждате книгите, докато достигнете желаната височина. По време на самия процес изберете място да "вградите" едното дървено рафтче между няколко книги, а най-отгоре поставете другото.

маса

6. Повдигнете леко картонената база и мушнете отдолу коланите, като ги позиционирате на желаното място (например както е показано на снимката по-долу). Ако дължината на използваните колани е недостатъчна, може да се наложи да захванете два от тях в един (захванете ги с токите и използвайте допълнително лепило). Затегнете коланите добре, а ако се наложи добавете още някоя книга. Добре е накрая да махнете картона отдолу. Уверете се, че така получената конструкция е достатъчно стабилна, а ако трябва я облегнете върху стената/ канапето.

Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
странична масичка, масичка от книги, мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg