фирми продукти
представяме
работа
 
6 идеи как да внесете цвят в интериора

Цветовете са един от най-важните елементи в нашето ежедневие – те са навсякъде около нас и ни влияят по различни начини. Тъй като домът ни е мястото, в което прекарваме значителна част от времето си, там ние искаме да се чувстваме добре. Именно тук идва мястото на един от най-приятните и същевременно трудни за оформяне елементи от интериора – изборът на цветна палитра и съчетание между цветовете.

цветове

Независимо дали ще избирате тепърва цветовете или ще освежавате стария интериор, вижте няколко идеи и съвети как да преминете през този етап бързо и лесно, за да се чувствате у дома си комфортно и уютно.



1. Избор на правилната цветова комбинация

цветове

Имате любим цвят, но не сте сигурни как точно да го поднесете в интериора? Ако се чудите какво количество от даден цвят е достатъчно, за да не бъде интериорът твърде "претрупан", ние ще Ви покажем как изглежда едно и също помещение при три различни дизайна – как при употребата на различно количество от даден цвят, атмосферата в помещението се променя. Самото помещение като основа е без аксесоари и разполага с универсално като вид бяло канапе с изчистени линии, два фотьойла и гола дървена настилка.


* Вариант № 1: Придържане към един цвят

цветове

Монохроматичната цветова схема може да бъде доста скучна, особено ако избраният цвят създава усещане за спокойствие и релакс. За да избегнете това, можете да съчетаете няколко нюанса на конкретния цвят, така че да разчупите дизайна, а същевременно да не рискувате интериорът да стане твърде „претрупан“. В конкретния интериор дизайнерът е избрал средно тъмносин нюанс за фон, а след това е освежил палитрата с няколко аксесоара в нюанси на синьото, вариращи от много светло до много тъмно. Добавена е и малка доза шарки – кръгчета, райета и квадрати.


* Вариант № 2: Внасяне на допълнителен цвят

цветове

Ако едноцветният дизайн Ви се струва твърде скучен, можете да добавите още един, допълнителен цвят. Изберете такъв, който отразява настроението на първия цвят – например за съчетание с успокояващия син нюанс изберете мек зелен оттенък.


* Вариант № 3: Избор на неутрални нюанси

цветове

Един неутрален цвят, какъвто е например шоколадовото, може да бъде основа на избраната цветова схема или пък да играе ролята на смел акцент, както например в този интериор. Тук комбинацията от средно тъмен нюанс на синьото и шоколадово кафяво създава един модерен и приятен за окото интериор.



2. Освежаване с цвят

цветове

Смяната на цвета на стените и аксесоарите може да се окаже много по-лесен и евтин вариант от смяната на мебелировката. В този интериор като константа са използвани едни и същи мебели в кафяво, като се сменят само останалите елементи, за да видите нагледно как може да се промени помещението само с промяна на цветовете.


* Вариант № 1: Дизайн със спокойна и хладна атмосфера

цветове

Традиционните мебели в тъмни нюанси могат да утежнят интериора, но съчетаването на мебелировката с няколко елемента в синьо и бяло създава приятен за окото визуален баланс. Таванът също е решен в шоколадов нюанс, също както мебелите, като по този начин се създава усещане за уют – той контрастира приятно на фона на белия фриз, който го обгражда.


* Вариант № 2: Топли тонове за повече уют

цветове

Топлите нюанси – червено, оранжево и жълто, могат да превърнат всеки интериор в място, приканващо за почивка със своята уютна атмосфера. Тук основен нюанс е коралово червеното, което допълва чудесно шоколадовия цвят на мебелите.


* Вариант № 3: Шарки срещу скучния дизайн

цветове

Въпреки че е решен в монохроматична цветова палитра, този интериор не е нито скучен, нито безинтересен. Напротив, добре съчетаните шарки върху елементите му създават усещане за разчупен дизайн, без да утежняват цялостната визия на стаята.

Съвет: Съчетайте вертикални и хоризонтални райета, за да създадете по-голям интерес в интериора.


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
интериори, цветове, цветни палитри

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg