фирми продукти
представяме
работа
 
Светещи силуети

Един лесен, но много ефектен проект, който Ви дава възможност да създадете разнообразни аксесоари за интериора си – декоративни свещници с желани силуети, които ще създадат в дома Ви уют и ще внесат интерес в интериорите. Направата на свещниците не е никак трудна, а разнообразието от дизайни тук е голямо – можете да използвате готови шаблони, да свалите желания дизайн (и да го обработите) или сами да измислите силуетите.

интериори

Много добри за целта са силуетните творби на художника Carew Rice, показани по-долу, туй като те са едновременно семпли и ефектни.

интериори

Необходими материали:

* стъклена чаша (използваната тук е с размери 20 х 9 см.)
* чаена свещ
* оризова хартия (паус, веленова хартия) - използвайте такава, която е подходяща за принтиране
* лепило
* тиксо
* линийка
* макетно ножче
* ножици
* избран дизайн или шаблон

интериори

интериори


За дизайна можете да изберете показания тук шаблон – силует (можете да го намерите в по-голям размер тук).

интериори
Шаблон с очертанията
интериори
Шаблон със силуетите


Ако започвате от нулата...

Дори най-правата стъклена чашка (или готова свещ в стъклен съд) има някакъв наклон. Срежете от оризовата хартия парче с размери около 22 х 12 см., залепете с малко тиксо единия му ръб към ръба на чашата и го увийте около нея. Двата края на хартиеното парче вероятно ще се застъпят и това е нормално.

интериори

интериори

Срежете излишъка в горния и долния край на чашата, както и на мястото на застъпване. Така полученото парче хартия ще бъде Вашият шаблон.

интериори

интериори

Очертайте шаблона върху друго парче оризова хартия, за да получите всички размери.

интериори


Дизайн

Създайте желания от Вас дизайн или използвайте дадения по-горе. Обработете на компютъра избрания силует, за да го оформите в необходимите размери, спрямо размерите на чашата, която ще използвате (тези размери вече сте получили чрез хартиения шаблон). Принтирайте изображението и следвайте инструкциите върху опаковката на оризовата хартия. Оставете мастилото да изсъхне добре.

Забележка: Ако не можете да намерите подходяща за принтиране оризова хартия, можете да пуснете изображението на принтера върху стандартна хартия, а после да изрежете силуета по очертанията и да залепите върху оризовата хартия. Резултатът обаче няма да бъде толкова ефектен.


Изпълнение

Срежете хартията по очертанията с помощта на макетно ножче, за да получите образ с размерите на шаблона. Обърнете я и нанесете върху гърба й лепило (само по ръба), след което я притиснете към повърхността на чашата, като я захванете с малко тиксо, за да я задържите на място.

интериори

интериори

Нанесете малко лепило и по другия край на хартията, след което увийте парчето около чашата, махнете тиксото, притиснете двата края един върху друг и отново залепете с малко тиксо.

интериори

интериори

Когато лепилото изсъхне, можете да поставите чаената свещ в чашата и да я запалите.

интериори

интериори


Източник: designspongeonline.com







18 октомври 2011 16:50 | nqma
От: nqma
mnogo Krasivo!!
26 ноември 2009 23:43 | svete6ti silueti
От: tania
velika ideia stra6ni ste
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
силуети, декоративни свещи, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg