фирми продукти
представяме
работа
 
Закачалка от... дървен метър

Ако обичате непретенциозния вид на декорациите или искате да внесете традиционната рустикална атмосфера в дома или вилата си, можете да се възползвате от този лесен и нестандартен проект.

закачалка


Необходими материали:

* шперплатова дъска с дебелина 2- 3 см., срязана до 15 х 60 см.
* 5 броя дървени метъра (ако имате сгъваем метър, той може да е достатъчен – всичко зависи от дължината и ширината на всяко парче)
* лепило за дърво
* оцветител за дърво
* полиуретан за запечатващо покритие
* 3 или повече кукички за закачане
* линеал
* молив
* ножовка
* памучен парцал
* четка за боядисване
* отвертка


Инструкции:

Стъпка 1
Поставете мерителните линии (или парчетата от разглобен дървен метър) върху шперплатовата основа, като ги подредите един под друг, обхващайки цялата дъска. С помощта на молив и линеал очертайте ръбовете на закачалката – така ще видите каква част от всяко парче трябва да изрежете. Всъщност при подреждането Вие трябва да сте изравнили парчетата по единия ръб, така че Ви остава да направите това и с другия. Срежете излишъка от дървените парчета с ножовка.

закачалка


Стъпка 2
Започнете от горния ръб на дъската да залепвате с лепило за дърво парчетата към основата.  Уверете се, че при залепването парчетата са плътно прилепени едно към друго. Изчакайте лепилото да изсъхне.

закачалка


Стъпка 3
Потопете памучното парцалче в оцветител за дърво и го нанесете върху повърхността на парчетата дървен метър -  целта е да се постигне по-естествен завършек, без обаче да се скрият надписите или текстурата на дървесината. Оставете да изсъхне.

закачалка


Стъпка 4
Нанесете с четката за боядисване 2 слоя полиуретан, за да запечатате повърхностите. Оставете да изсъхне добре.

закачалка


Стъпка 5
Отбележете с молив местата, на които искате да поставите кукичките на закачалката. Монтирайте всяка кукичка с винтове. Самата закачалка можете да окачите върху стената с пирони, с винтове, като монтирате върху гърба й метална окачалка или по друг избран от Вас начин.

закачалка


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
дървен метър, закачалка, антре

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg