фирми продукти
представяме
работа
 
8 забавни идеи за тиквена декорация

В сезона на тиквите няма как да не се изкушим да разнообразим есенния интериор с тиквени декорации. Вижте няколко забавни и цветни идеи, които ще зарадват цялото семейство. Тези проекти са малко по-сложни за направа от стандартните, но пък дори да нямате възможност да ги изпълните, можете да почерпите вдъхновение от тях или просто да им се порадвате.


1. Тиквено мече

тикви

Това забавно мече е направено от няколко вида оранжеви тикви – част от тях с кръгла форма, а други с продълговата. Целта е да се подберат такива тикви, че да се получи долу-горе симетрична фигура на мече. Отделните части на тялото се закрепват една към друга с помощта на дълги дървени дюбели (частите по тялото пък са закрепени с бамбукови шишчета).


2. Заекът и костенурката

тикви

Само с две средно големи, леко продълговати тикви могат да се направят тялото и главата на тази тиквена костенурка. Детайлите са направени основно чрез изрязване и гравиране на тиквите, за да се оформи корубата и лицето на костенурката. Заекът отзад пък е направен от няколко бели тикви, свързани помежду си с дълги дървени дюбели, а учите му са от две опашки на кратунки с подходяща форма. И двете тиквени фигурки са особено подходящи за двора или градината, където, поставени сред зеленината, изглеждат още по-естествено.


3. Тиквена гъсеничка

тикви

Тук са използвани няколко малки тикви, за да се оформи тялото на гъсеницата, както и една по-голяма – за главата. Частите на тялото могат да се оставят неприкрепени една към друга (само да се подредят в редица) или да се захванат с бамбукови шишове. За детайлите са използвани декоративна тел, цветни карфици и малки плодчета.


4. Котка у дома

тикви

Един не много труден проект – продълговата тиква с дълга опашка се превръща в тяло, а кръгла тиква – в глава. Свръзката е от дълъг дървен дюбел, а учите – от две отрязани дръжки. Отпред за лапички се поставят две малки тикви, а за мустаци се захващат заедно с помпон няколко стръка слама или рафия.


5. Симпатични тиквени мравки

тикви

За да се оформят телата на мравките се използват няколко кръгли тъмни тикви. Крачетата и антенките се правят от декоративна тел, а очите – от малки плодчета, захванати с карфица. За сглобяване на частите са използвани дълги дървени дюбели и бамбукови шишчета.


6. Весела тиквена сценка

тикви

Обикновените тиквени фенери придобиват нестандартен вид, ако се подредят по определен начин. Тук например е изобразена цяла сценка – всеки от фенерите има определена визия, така че те сякаш са свързани помежду си, гледат един към друг и си взаимодействат.


7. Тикви с фестони

тикви

За да се разчупи стандартната есенна украса, вместо традиционните тиквени фенери, за декорация могат да се използват фенери от нестандартно гравирани тикви. Очертанията се оформят с малко трионче или нож, а дупките могат да се пробият с обикновена дрелка.


8. Гравирана декорация

тикви

Обикновената тиква се превръща в украса за Хелоуин само с помощта на подходящ шаблон и остро ножче. С помощта на шаблона се очертават желаните форми върху повърхността на тиквата и се изрязват, за да се оформят интересни релефни мотиви.


Източник: parents.com







Няма коментари


ключови думи
тикви, декорация, забавна декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg