фирми продукти
представяме
работа
 
Хармония на брега на Адриатика

Архитектът Стивън Харис (Steven Harris) и дизайнерът Рийс Робъртс (Rees Roberts) връщат времето назад, превръщайки тази каменна къща от 15-ти век в истинска средиземноморска перла. Къщата се намира на малък остров близо до хърватския бряг и има чудесен изглед към пристанището, на брега на Адриатическо море.

къща на адриатика


● Близо до сградите в комплекса, в който се намира старата каменна къща, местните хора отглеждат домашни животни. Магаретата например, са донесени на острова, за да пренасят провизии до къщите, намиращи се по хълмовете.

къща на адриатика


● Основното външно помещение се намира сред свежа зеленина и много слънце. Склоновете около къщата са залесени, за да се оформят красиви градини.

къща на адриатика


● Друг изглед към екстериорното помещение, разположено в задната част на къщата. Освен, че е заобиколено от красиви градинки, от мястото се открива зашеметяваща гледка към морето.

къща на адриатика


● Всекидневната е осъвременена, без обаче да се губи старинният чар на конструкцията. В каменната стена са вградени умивалник и малко рафтче. Многовековният камък придава на помещенията в къщата една уютна и мистична атмосфера, като едновременно с това меко контрастира с модерните елементи в интериора – камина, мебели, настилка.

къща на адриатика


● Трапезарията е ситуирана в центъра на къщата и разполага с малка тераса и морска гледка от едната страна, и двор с цитрусови дръвчета от другата.

къща на адриатика


● Спалнята е обзаведена с дизайнерски мебели и аксесоари, като обзавеждането приятно контрастира с рустикалния дизайн на останалите елементи.

къща на адриатика


● Банята до спалнята също е обзаведена с модерни мебели и аксесоари, но това не отнема старинния чар и атмосфера на помещението. Помещението е просторно и светло, като по този начин се омекотява студенината на камъка.

къща на адриатика


● Целият комплекс от сгради е обгърнат от зеленина и разполага със страхотна обширна морска панорама. Според дизайнера на екстериора, как е оформено пространството между отделните сгради е толкова важно, колкото тяхното интериорно оформление. За целта около сградите са добавени много цветя, зеленина и дръвчета – цитруси, маслини и рожков.

къща на адриатика


Източник: architecturaldigest.com







31 октомври 2009 10:26 | Eh, Jadrana...
От: Monika
I az biah tam. Tova e istina. Croatia e prekrasna destinaciq ne samo za pochivka. Ljubimo mqsto na mnogo evropejci. Unikalna darjava. Zapazeno krajbrejie i priroda. Dalmatincite sa prekrasni hora-slaviqni. Samo istrijcite sa mnogo stranni hora, i ne haresvat bulgari.
26 октомври 2009 13:10 | ХАРМОНИЯ НА БРЕГА НА АДРИАТИКА
От: kiati
ПРЕКРАСНА ИДЕЯ ДА СЕ ВЪЗОБНОВИ ТОЗИ ДОМ
23 октомври 2009 09:11 | отговор
От: comfort
Ами в оригиналната статия името на острова не се споменава :)
22 октомври 2009 12:05 | Хармония на брега на Адриатика
От: Mravilnikov
Ами как се казва островът,ми е въпросът.Нещо много ми хареса атмосферата.
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
Адриатическо море, архитектура, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg