фирми продукти
представяме
работа
 

Хидроизолация на бани и мокри помещения

За контакти: Ормигон

Облицовките за баня по принцип са водонепропускливи, което кара някои хора да си мислят, че банята няма нужда от допълнителна хидроизолация и да подценяват нейната ефективност. Да, плочките за баня не пропускат вода, но фугите между тях, дори да са изработени с качествен материал, след време се износват и в тях се образуват пукнатини, които пропускат водата, а започне ли веднъж този процес се задълбочава все повече и повече. Така че, за да не ви се наложи, година или две след луксозния ремонт в банята, да изкъртите плочките, за да поставите хидроизолация, по-добре вземете мерки навреме.


Хидроизолацията е задължителна за местата, които постоянно се мокрят, като зоната на душа и ваната. Там трябва да се постави хидроизолация както на стените, така и на пода. Хидроизолацията не е излишна и при мокрите помещения, както и зоната под мивката в кухнята, където също има наличие на водни пръски.


Двукомпонентната хидроизолация на Ормигон е много подходяща за изолиране на мокри помещения и бани. Тя е еластична, нетоксична и, както подсказва и името й, се състои от два компонента – сив прахообразен материал и бяла течност.


При хидроизолирането на банята също така може да ползвате и еднокомпонентната хидроизолация Хидромал, която представлява прахообразна смес с цвят на цимент. По-особеното при нея е, че по време на работа и в следващите 4-6 часа температурата не трябва да пада под 0° C


Ако живеете в стара сграда и банята ви не е ремонтирана от години ще ви бъде полезен хидроизолиращия грунд "старо-ново" покритие, който подобрява водонепропускливостта, еластичността и якостта на бетона, осигурявайки добра адхезия между стар и нов бетон.


За хидроизолирането на фугите е най-добре да използвате водоспиращата самонабъбваща лента, която е изработена на основата на бентонит и бутилов каучук.


Облицоването на банята и мокрото помещение се прави веднъж на 10 и повече години, така че не пестете от качеството.

Публикувано на: 21 август 2014
посещения: 3616
ключови думи
хидроизолация на баня, хидроизолация, хидроизолации, хидроизолационни покрития, хидроизолация на бани


Свързани продукти


Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg