фирми продукти
представяме
работа
 

Брави

За контакти: ИнтезА ООД

Бравите на вратите в повечето случаи остават скрити зад другите елементи на обкова на една врата, но тяхната роля не е никак маловажна – те се явяват основата, върху която се изгражда цялата заключваща система на една врата. Ето защо изборът на брава не трябва да се подценява, а да се съобрази с доста неща. Така например има огромно значение дали вратата, на която ще се монтира бравата, е интериорна или външна, дали се намира в обществена сграда или частен дом.


Интериорните врати не изискват система за заключване, с изключение на сервизните помещения, и за тях не са налага покупка на скъпа брава – дори съвсем обикновена ще ви свърши работа.


Съвсем различно стоят нещата при външните врати. За тях е препоръчително монтирането на здрава брава, разполагаща с механизъм за блокиране при опит за счупване, защита против шперц и т.н. Когато подобни брави се поставят на блиндирани врати, правят проникването почти невъзможно.


Съществуват и специфични брави, например бравите за антипаник врати, които често можем да видим на аварийните изходи на повечето обществени сгради, при които отварянето става посредством натискане на лост.


Пожароустойчивите врати изискват и пожароустойчиви брави, които да гарантират, че ще издържат на определена температура, като например бравата за патрон Abloy 4272.


За ценителите на минималистичния дизайн фирма Интеза предлага и така наречените невидими брави за интериорни врати, при които не се изисква поставянето на дръжка.


Цените на бравите естествено варират в широк диапазон в зависимост от сложността, здравината и модела на бравата. Най-обикновените брави за интериорни врати са в порядъка около 10–20 лева, докато сложните модели брави могат да достигнат 800 лв. и повече.


Фирма Интеза предлага брави на реномирани производители като:
-
CORBIN Италия;
- Mul-T-Lock Израел;
- Assa Abloy East Europe;
- ISEO Group;
- Potent Италия;
- Securemme Италия;
- Bonaiti Италия;
- ICSA Италия и т.н.

Публикувано на: 14 октомври 2014
посещения: 2581
ключови думи
брава, брави, антипаник брави, пожароустойчиви брави, противовзломни брави


Свързани продукти


Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg