фирми продукти
представяме
работа
 

Автомати за врати

За контакти: ИнтезА ООД

Автоматите за врати са устройства, които осигуряват контролирано отваряне и затваряне на вратите и се поставят предимно в обществени сгради, в които има голям трафик на хора. Поставянето на автомати за врати се налага основно за да се гарантира затварянето на вратата, като по този начин се осигури топлинен комфорт в сградата или се ограничи разпространението на огън или дим в случай на пожар. Автоматите за врати често се срещат в болници, административни сгради и заведения, в които са наложени определени стандарти.


Автоматите за врати могат да бъдат разположени в горната част на вратата, в долната, или да бъдат вградени. Всеки автомат за врата се характеризира с определена мощност, в зависимост от това за каква врата е предназначен. По-мощните автомати за врати са предназначени за тежки врати, чието затваряне изисква повече усилия в сравнение с леките врати. За да се улесни изборът на автомат за врата, е въведена единна европейска норма, която класифицира автоматите за врати според мощността им в система от 1 до 7.


При избора на автомат за врата, освен тежестта на вратата, трябва да имате предвид и нейната големина – колкото по-голяма е тя, толкова по-мощен автомат изисква.


В зависимост от начина си на работа автоматите за врати биват два вида – тип ножица и с плъзгащо се рамо. Автоматите с плъзгащо се рамо имат широк спектър от приложения и са подходящи за инсталиране и на двукрили врати.


Някои автомати за врати разполагат и с функция за задържане, благодарение на клапи, които регулират скоростта както при отваряне, така и при затваряне, като например автоматът за врати Yale.


Цените на автоматите за врати, които предлага фирма Интеза, варират от 57 до 259 лв. в зависимост от тяхната мощност, материал, дизайн и т.н.


Интеза предлага автомати за врати на фирмите: ABLOY OY, ASSA ABLOY, YALE, VIRO и MAB.


При нас ще намерите огромно разнообразие от качествени автомати за врати, гарантиращи ви тихo и надеждно функциониране, независимо от климатичните условия.

Публикувано на: 14 октомври 2014
посещения: 3032
ключови думи
автомат за врата, aвтомат, aвтомат за врати, aвтоматични врати, aвтомати за врати


Свързани продукти
  


Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg