фирми продукти
представяме
работа
 
Проекти за сгради с над 200 паркоместа ще се изследват как влияят на трафика

Проекти за сгради с над 200 паркоместа ще се изследват как влияят на трафикаЗа обществените и частните сгради с над 200 места за паркиране и гариране занапред ще се правят задължително транспортни проучвания, които да покажат какво ще е натоварването на уличната мрежа и градската среда от трафика, породен от изграждането им. Това предвижда проект за промени в Наредбата за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии, публикуван за обществено обсъждане от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи пресцентърът на ведомството.

Целта е да се проучи допълнителното натоварване на уличната мрежа и градската среда от трафика, който ще се привлече в даден район от изграждането на нови обекти, за които са предвидени повече от 200 паркоместа.

Освен за новите сгради, задължението ще важи и при надстрояване, пристрояване и промяна на предназначението на съществуващи сгради, ако в резултат местата за паркиране около тях станат повече от 200.

Целта на измененията е да се регламентира комфортът на гражданите с въвеждането на механизъм за предварително транспортно проучване, което ще се взема предвид от органа, който одобрява инвестиционния проект, се казва в съобщението.

Общинските съвети в общините ще разработват изисквания за определяне на обхвата и съдържанието на проучванията и реда за одобряването им.

Започналите до влизане в сила на наредбата съгласувания и одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешения за строеж се довършват по реда на тази наредба. За започнато производство по съгласуване и одобряване на инвестиционен проект и издаване на разрешение за строеж се смята внасянето на инвестиционния проект за съгласуване и одобряване от компетентния орган, пояснява министерството.

Срокът на обществената консултация е 14 дни, защото, според мотивите, има много обекти в напреднала фаза, които са пряко засегнати от липсата на правила за прилагане на новия модел. Според мотивите към проекта "за прилагане на предложения проект на наредба не са необходими финансови и други средства".

Наредбата и мотивите към нея са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в Портала за обществени консултации.


30 октомври 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
сградно строителство, ново строителство, инвестиционни проекти


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg