фирми продукти
представяме
работа
 
Столична община подготвя амбициозна програма за близо 60 ремонта за 2019 г.

Столична община подготвя амбициозна програма за близо 60 ремонта за 2019 г.Ремонти на основни булеварди, площади и улици, както в центъра на София, така и периферията на града, реконструиране на трамвайни трасета и изграждането на нови линии. Това предвижда програмата за 2019 г. на направление "Транспорт" в Столичната община, която се обсъжда в общината, заедно с изготвянето на бюджета за догодина.

В програмата са включени около 60 мащабни проекта, изискващи големи инвестиции. Именно липсата на финансиране е причината някои от тях да не са изпълнени в предходни години. За други пък все още няма избрани изпълнители или текат дела по отчуждаване на терени. По думите на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев планът няма как да бъде изпълнен "на 100 процента", а той по-скоро включва "всички дейности, които е възможно да се извършат във времето", каза той пред "Дневник".

Проекти, забавяни от спорове за имоти или процедури по отчуждаване, са разширяването на бул. "Ломско шосе" и изграждането на Източна скоростна тангента, които обаче също са част от плана.

Реално за кои дейности ще има пари ще се разбере в началото на годината, когато Столичният общински съвет ще гласува бюджета. Тогава тепърва ще трябва да се обявяват и поръчките за много от проектите.

Така година преди местните избори от общината, управлявана от партия ГЕРБ, която две поредни години печели в София със слогани като "Градим София" и "Видими резултати", предлага поредната амбициозна, но и неизпълнима строителна програма.

Ремонтите, които ще бъдат продължени от проекти от тази година, са на площад "Александът Невски", пренареждането на жълтите павета по бул. "Цар Освободител", изпълнявани от "ПСТ груп", преасфалтирането на бул. "България" и на бул. "Пенчо Славейков" от ул. "Цар Асен" до "Ген. Тотлебен". Ще започне пробивът на бул. "Филип Кутев" от бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна", където изпълнител е "Трейс груп холд".

Освен тях ще бъдат довършени разширението на бул. "Тодор Каблешков", ремонтите на булевардите "Монтевидео", "Президент Линкълн" и ще започнат дейности по ул. "Първа българска армия". Предвидени са и отложените от тази година ремонти на тунелите по бул. "Ген. Скобелев" при Националния дворец на културата, както и на самия булевард, и на тунела по бул. "Царица Йоана".

Сред проектите, които са останали от предходните години, са ремонтите на булевардите "Шипченски проход" до бул. "Христофор Колумб", на "Искърско шосе", на бул. "Житница" от ул. "Хайдушка поляна" до бул. "Овча купел" и на трамвайното трасе на линия 5 по бул. "Цар Борис III". Предстои общината да обяви обществени поръчки за изпълнители на тези дейности.

След решението от тази година за премахване на трамвайното трасе по линия 6 при бул. "Арсеналски" жители на града и организацията "Спаси София" обвиняваха общината, че унищожава този тип транспорт. Така в програмата за 2019 г. е заложено изграждането на 3 нови трамвайни трасета - по бул. "Копенхаген", което да е връзка между "Дружба" и "Младост", по бул. "Панчо Владигеров" в "Люлин" и към "Дървеница" пред "Лозенец" и бул. "Драган Цанков". Последното беше отхвърляно от жителите на "Дървеница", а едновременно с това по думите на Крусев то ще струва поне 20 млн. лева.

Освен това общината планира и ремонти на трамвайните трасета по ул. "Каменоделска" от ул. "Константин Стоилов" до ухо "Орландовци", по бул. "Джеймс Баучър" от площад "Велчова завера" до "Черни връх", по бул. "Княгиня Мария Луиза" от ул. "Опълченска" до ул. "Козлодуй", по "Александър Стамболийски" от "Константин Величков" до "Западен парк". За тях обаче също няма избрани изпълнители.


29 октомври 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg