фирми продукти
представяме
работа
 
Строители в Търново примамват клиентите с изплащане на лизинг

Строители в Търново примамват клиентите с изплащане на лизингСтроителни предприемачи във Велико Търново примамват клиентите си с предложения за изплащане на жилищата на лизинг.

При началния етап на строежа на ниво готови основи клиентът внася 30% от сумата, после още 20%, а при получаване на Акт 16 и останалите 50% на разсрочено месечно плащане с минимална лихва. По този начин предприемачът си гарантира, че клиентът му няма да се откаже, а той пък от своя страна е сигурен, че ще получи завършен апартамент и няма да бъде измамен и парите му да потънат в поредната жилищно-строителна пирамида.

Основно във Велико Търново строителство на жилища има в кварталите "Картала", "Колю Фичето" и широкия център, както и в района на парк "Дружба", на т. нар. скален венец. Жилищата са предимно дву- и тристайни апартаменти с площ между 80 и 150 кв. м, а цените около и малко над 500 евро за кв. м. В доста от случаите става дума за довършване на спрени от времето на кризата преди десетина година градежи и или използване на изоставени от други предприемачи строителни терени.

Вече почти няма строител, който да предава апартаментите си в грубо завършен строеж. За да привлекат и да глезят клиентите някои предприемачи дори предлагат напълно безплатно цялостно завършване на едно от помещенията до ниво мебелировка. А някои бъдещи новодомци искат дори и частично мебелиране на жилището си от строителите.

Като цяло обаче положението на пазара с новите жилища във Велико Търново е във временен застой като липсва както търсене, така и особено голямо разнообразие на предлагане. Причината за това е излизането от играта на една голяма част от средните и дребните предприемачи, които не успяха да оцелеят в кризата и бяха принудени да замразят обектите си. Част от тях обаче успяха да излъжат доста от клиентите си да им дадат пари "на зелено" и потънаха с пачките в чужбина. Срещу двама-трима бивши строители пък се водят съдебни дела от измамени и ощетени клиенти, като вече има най-малко един осъден предприемач.


25 юни 2018 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
имоти, жилищно строителство, недвижими имоти


още от категорията жилищно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg