фирми продукти
представяме
работа
 
"Металснаб холдинг" вложи 290 хил. евро в нова линия поцинковани профили

"Металснаб холдинг" вложи 290 хил. евро в нова линия поцинковани профили"Металснаб холдинг" инвестира 290 хил. евро в нова линия за производство на поцинковани профили за сухо строителство в сервизния си център в Горна Оряховица, съобщи Виктория Кашукеева, главен координатор в компанията.

С въвеждането в ескплоатация на съоръжението се очаква да се намали вносът на CD и UD профили, чието потребление драстично се покачва през последните години.

През миналата година на вътрешия пазар са били реализирани близо 5-6 млн. линейни метра, докато през тази се очаква количеството да достигне 10 млн. метра.

Капацитетът на новото съоръжение е 20 метра на минута, или около 3 млн. метра на година. От "Металснаб холдинг" обясниха, че производството ще е насочено предимно за вътрешния пазар, като за привличането на клиенти се разчита на гъвкавия начин на работа на линията, който позволява профилите да могат да се режат на различна дължина не само на стандартната от три метра.

В края на миналата година в Центъра за сервизна дейност на "Металснаб холдинг" в София беше пусната в експлоатация линия за производство на електрозаварени кръгли и профилни тръби.

Тази година се навършват 55 години от създаването на холдинга. Той беше приватизиран през 1998 г. от консорциум между германската "Кльокнер и ко." и "Металснаб 96" на Александър Кашукеев.

Компанията има клонове, бази и сервизни центрове в цялата страна. Основните дейности са търговия с черни и цветни метали, изделия и суровини, както и сервизна дейност по разкрой металите. За 2004 година приходите на дружеството възлизат на 62.8 млн. лв., а финансовият резултат е печалба от 183 хил. лв.


2 юни 2005 - в. Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Металснаб холдинг, поцинковани профили, продукти


още от категорията метални конструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg