фирми продукти
представяме
работа
 
За две години: 2200 улици в София с нов асфалт

Ремонт на улициПо 2272 улици в София са направени частични ремонти през последните две години. Това става ясно от отчетите на зам.-кмета на София Дончо Барбалов в направление транспорт и транспортни комуникации.

През 2018 г. ремонтираните улици са били 1214, докато за 2019 г. са 1058. Над 31 хил. кв. метра са ремонтираните тротоари в града миналата година, 59 са новите пешеходни пътеки, а 1520 шахти са подновени. Всичко това е струвало на общината 38,9 млн. лв. С нов облик са се сдобили и четири моста, като за тях от "Московска" 33 са платили 850 хил. лв.

Извън текущите ремонти сред най-големите улици, които бяха превърнати в строителни площадки през 2019 г., но вече са с нов облик, са "Граф Игнатиев", градините "Кристал" и "Климент Охридски", булевардите "Президент Линкълн" и "Асен Йорданов". Централният булевард "България" пък бе обновен от "Черни връх" до "Гешов". Разширена бе и ул. "Филип Кутев".

В проектобюджета на Столичната община за 2020 г. капиталовата програма е на стойност 471 млн. лв., като над половината от тях кметството вече е защитило по европейски проекти. 172,7 млн. лв. ще бъдат вложени в транспортна инфраструктурата, като 10 млн. от тях ще отидат към районните кметове.

Големите ремонти, които ще предприеме кметството, са разширението на бул. "Филип Кутев", нов участък на бул. "Тодор Каблешков", пробивът на бул. "Петър Дертлиев", ремонтът на източната тангента от "Ботевградско шосе" до северната тангента.

Основен ремонт ще претърпят и улиците "Първа българска армия", "Кукуш", "Николай Коперник", "Атанас Узонов", "Народно хоро" и транспортният тунел на НДК. Реконструкциите ще продължат и по булевардите "Асен Йорданов" и "България". Друг ключов проект, заложен в проектобюджета, е ремонтът на трамвайния релсов път от Съдебната плата до Княжево, с който ще последва и изграждане на линеен парк по бул. "Македония". 213 млн. лв. ще бъдат вложени в третата линия на метрото и закупуването на тролеи, трамваи и електрически автобуси.


6 януари 2020 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg