фирми продукти
представяме
работа
 
Добрите майстори отдавна са изчезнали, смята главният архитект на София

Добрите майстори отдавна са изчезнали, смята главният архитект на СофияДобрите майстори отдавна са изчезнали и затова изпълнението на дребни детайли в градската среда е предизвикателство. Това е и причината сложни проекти да се преработват на по-късен етап. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков в ефира на БНТ.

"Имам ограничен капацитет от хора за изпълнение на проектите и затова още в начален етап архитектите трябва да мислят за човешкия фактор", смята той. По думите му голяма част от елементите по ул. "Граф Игнатиев" са били преработени, за да бъдат изпълнени качествено.

Главният архитект коментира и темата с предстоящия ремонт на пл. "Св. Неделя". Вчера стана известно, че конкурсът е възобновен. Срокът за кандидатстване с проекти е 8 май, а общият награден фонд е на стойност 250 хил. лв. "Критериите в поръчката са занижени, за да участват повече колективи от България. Дали сме тази възможност да участват повече фирми, въпреки това сме поставили едни критерии за квадратура от хектар и половина, за да има все пак съответния опит. Обаче сме го удължили не за 3, а за 10 години, пак за да могат да участват по-голям брой участници", каза Здравков.

Той уточни, че ограниченията за участие в конкурса са свързани единствено с опита на участниците. Отпаднали са изискванията за оборот. Причината за сериозното облекчаване на условията за участие е протест на Камарата на архитектите в България, която обяви първоначалните условия за участие в надпреварата за дискриминационни.


21 февруари 2019 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
архитектура, проектиране, архитектурни проекти, градска среда


още от категорията архитектура, проектиране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg