фирми продукти
представяме
работа
 
Стартира конкурсът за площад "Света Неделя"

Стартира конкурсът за площад Света НеделяСтоличната община обяви конкурса за архитектурен проект за площад "Света Неделя".

Той ще се проведе с присъждане на награди на обща стойност 250 хил. лв., които ще бъдат разпределени между първите пет класирали се. Предложения за обновяването на площад "Света Неделя" и прилежащите му публични пространства ще се събират до 8 май. До 29 април пък всички желаещи да участват със свои проекти ще могат да задават въпроси по процедурата. Първият предварителен подбор на предложенията ще се направи на 20 и 21 юни. Международно жури ще избере участниците, които ще бъдат поканени да представят проекти.

Целите на общината са да бъде обновен площадът, като се съхрани културната му и пространствена идентичност и същевременно се откликне на комплексните изисквания към функционалността и качествата на съвременната градска среда. Проектантите ще трябва да се съобразят и със социализиране на недвижимите културни и археологически ценности на площада. Архитектите ще трябва да представят и съвременен, целесъобразен градски дизайн и благоустройство, свързани с настилки, художествено осветление и озеленяването.

Това е втори опит на общината за събиране на предложения за нова визия на столичния площад. Предният бе спрян в края на 2018 г. заради протест на Камарата на архитектите и оттеглянето им от журито.


19 февруари 2019 - Монитор

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
архитектура, проектиране, архитектурни проекти, градска среда


още от категорията архитектура, проектиране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg