фирми продукти
представяме
работа
 
Държавата ще опита да отчуждава имоти до плажовете, на които може да се строи

Държавата ще опита да отчуждава имоти до плажовете, на които може да се строиПравителството и Министерството на регионалното развитие (МРРБ) ще търси всички възможни законови начини да спре строителството в зоните около морските плажове, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от пресцентъра си.

Ще се търсят и законосъобразни възможности и начини за отчуждаване на части от имоти, които са в "чувствителната" зона до морските плажове. По думите й това се отнася за имотите, за които няма забрана за строителство.

"Това ще струва много средства и трябва да се намери правилният баланс, тъй като това са скъпи терени, които ще бъдат оценени за много пари", подчерта Аврамова.

По-рано вчера подобна идея даде и един от инвеститорите край плажа "Корал": ако държавата иска да запази дюните в частни имоти, трябва да ги отчужди и заплати.

Регионалният министър добави, че за изграждащия се нов обект на къмпинг "Корал" има забрана за строителството със заповед на Министерството на околната среда от 2014 г., която е потвърдена с решение на ВАС от февруари 2018 г.

Дирекцията за национален строителен контрол проверява всички обекти както по Северното, така и по Южното Черноморие, за които има сигнали или информация от медиите за строителство, увери Аврамова. Проверка по сигнал за незаконно строителство в курорта "Константин и Елена" е показала, че няма нарушения.


1 февруари 2019 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
строителство, строителни дейности, отчуждаване на имоти, МРРБ


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg