фирми продукти
представяме
работа
 
Правителството отпусна 150 млн. лв. за ремонт на 480 км от пътната мрежа

Правителството отпусна 150 млн. лв. за ремонт на 480 км от пътната мрежаПравителството реши да отпусне допълнителни 150 млн. лв. за ремонт на приблизително 480 км от републиканската пътна мрежа. Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2018 г. Парите ще бъдат използвани за ремонт на пътни отсечки и съоръженията по тях.

Сред заложените за ремонт пътища са някои от най-натоварените в страната – Източна дъга на софийския Околовръстен път, София – Перник (през Владая), Димитровград – Хасково, Русе – Варна и др. Ще бъдат ремонтирани още магистрала "Черно море", пътят "Златни пясъци" – Варна, Карнобат – Бургас, и др.

Парите ще бъдат използвани за фрезоване на съществуващата настилка, локални ремонти, полагане на нови пластове асфалтобетонова смес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация на съоръженията, подмяна фугите на съоръженията и други.

В средата на годината Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за избор на изпълнители за поддържане на автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Марица" за следващите 5 години. Общата индикативна стойност е 131.2 млн. лв. без ДДС.


10 октомври 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни ремонти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg